Forrást kerestek Orosházán

Az Eucharisztia az Egyház életének forrása – Egyházmegyei eucharisztikus lelkinapot szerveztek a Békés megyei Orosházán. Az esemény a 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra való felkészítő alkalom volt.

Az eseménynek a város Jézus Szíve-temploma adott otthont, amelynek szomszédságában áll az egyetlen olyan kültéri emlékmű, melyet az 1938-as kettős szentévben állítottak.

Serfőző Levente egyházmegyei referens beszélt az 1938-ban szervezett eucharisztikus szentév országos és szeged-csanádi egyházmegyei eseményeiről, majd bemutatta a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus célját, tervezett eseményeit és az erre irányuló egyházmegyei programokat.

A nap főelőadója Hatházi Róbert, a kecskeméti Szent Család-plébánia plébánosa volt, aki előadásban kiemelte: az Eucharisztiában Isten a maga egyszerűségében vár bennünket, egészen közel jön hozzánk és találkozásra hív önmagával. Gyakran beszélünk nagypéntek Jézusáról, a haldokló Jézusról, de kevésbé látszik rajtunk az élő Krisztus, az a mély és személyes tapasztalat, hogy Ő az életünk része.

(forrás: Magyar Kurír)