Filmszemle az esélyegyenlőség jegyében

Több mint 80 alkotást láthat a közönség szerdán és csütörtökön a budapesti Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben megrendezett Magyar Speciális Független Filmszemlén, amelyen fogyatékkal élők, pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint független filmesek és diákok alkotásai mutatkoznak be.

A filmszemle az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény az országban, amely a fogyatékkal élők életére, gondolataira és érzéseire kívánja ráirányítani a többségi társadalom figyelmét.

A szemlére évről évre több alkotást neveznek Magyarországról és határon túlról egyaránt. A sokszínű versenyprogramban láthatók lesznek a fogyatékkal élő, speciális filmesek által készített alkotások, és a sérültekről készült professzionális alkotók filmjei is. 

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotások készítői számára a Magyar Nemzeti Filmalap, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Gyógypedagógia Fejlesztéséért Alapítvány, valamint az ELTE – Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar ajánlott fel értékes díjakat, ezeket az említett intézmények képviselői adják majd át a szemlét záró csütörtöki díjkiosztó gálán.

A rendezvény két napján a közönség a filmek alkotóival is személyesen találkozhat majd.

(MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre