Legfontosabb cél az egészségbiztonság

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának új egészségügyért felelős államtitkára M1 reggeli műsorának volt vendége. Horváth Ildikó elmondta, fontos, hogy a társadalom az egészsége szempontjából is megélje a biztonságát.

Horváth Ildikó kiemelte ,  fontos,hogy  mindenki nyugodtan dolgozhasson, tanulhasson, évezhesse a nyugdíjas éveket abban a tudatban, hogy számíthat az egészségügyi ellátórendszerre, ha segítségre szorul.

A politikus szerint, ennek alapját jelentheti a megelőzés,az egészségtudatosság fejlesztése, ,annak tudatosítása, hogy mi magunk is tehetünk egészségünkért.

A kormány prevenciós tevékenységei nyomán már láthatóak az eredmények, 2010 óta nő a várható élettartam. A másik alap, az egészségügyi ellátórendszer megnyugtató működése, melyet a leggyakoribb halálokok kezelésére kell koncentrálni.

Kiemelte azt is, hogy a sürgősségi ellátást azok vegyék igénybe, akik rászorulnak erre. Ennek megoldásaként egy telefonos szolgálat felállítása a cél, amely a megfelelő helyre irányítja a betegeket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre