Modern városok program- Pécs

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának a baranyai megyeszékhely városközpontjában található két emblematikus épületét újítják fel a Modern városok program keretén belül, közel kétmilliárd forintos forrásból

A kar oktatási tevékenysége a pécsi belváros több történelmi épületében zajlik, ezért időszerűvé vált egy nagy léptékű fejlesztés.

    A PTE-ETK integrációját biztosító két emblematikus belvárosi épület újul meg: az egyetem vagyonkezelésébe került egykori megyei könyvtári épület és a Szepessy Ignác utcai ingatlan.

 Előbbi átépítésére és bővítésére 16, míg az utóbbi felújítására 12 hónap áll a kivitelező rendelkezésére – írták, hozzátéve, hogy a tervezést a PTE Műszaki és Informatikai Kara jegyezte, a kivitelezéssel a Baranya megyei O és R Kft.-t bízta meg az egyetem.

A magyar kormány a Modern városok program részeként mintegy 25 milliárd forinttal támogatja a PTE-t. Az egyetemfejlesztés célja az intézmény versenyképességének erősítése, oktatási és szolgáltatási portfoliójának fejlesztése, a külföldi hallgatói létszám növelése és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása.

 

(forrás : MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre