Új nyelv a fiatalok körében

Az október 28-áig tartó püspöki szinódus a fiatalokról szól. Louis Raphael Sako bíboros úgy nyilatkozott, hogy új nyelven kell szólni a fiatalokhoz. Az iraki káld pátriárka a Közel-Keletről szólva elmondta, hogy segíteni kell a keresztényeket a helyben maradásra. A szinódus a migráció jelenségének is teret szentelt.

A fiatalokról szóló püspöki szinódus munkadokumentuma második felének megvitatása lezárult. Sako bíboros figyelmeztetett: az egyház hozzászokott egy bizonyos hagyományos nyelvezethez, ma azonban más nyelven kell megszólítani a fiatalokat.

Sako bíboros emlékeztetett: míg az elmúlt években a mecsetekben péntekenként jellemzően a keresztények és a zsidók ellen prédikáltak, ma ez már ritkán fordul elő.

Jaime Spangler brazil érsek a dél-amerikai fiatalokat súlyosan érintő problémáról, a kábítószerről szólt. A dél-amerikai egyház felvállalja az ügyet és rendkívüli munkával segít a fiataloknak, hogy kijussanak a kábítószer alagútjából.

Az ülésen a szinódusi atyák nagy teret szenteltek a migráció jelenségének. Javaslatot tettek többek között egy világszintű plébániahálózat létrehozására. A plébánia ugyanis már nem elegendő a fiatalok számára, akik határok nélküli összeköttetéshez szoktak.

(forrás: Vatican News)

Iratkozzon fel hírlevelünkre