Fordulat! Az Európai Parlament elnöke alternatívát ajánlana hazánknak!

Tajani elmozdítaná a holtpontról a menekültügyi reformot

Magyarországra nézve is fontos kijelentést tett Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke. Konszenzus helyett többségi szavazást, kényszerítés helyett alternatívát sürget.

Fontos kijelentéssel állt elő Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek migrációval foglalkozó csütörtöki ülésén Brüsszelben. Tajani szerint sürgősen el kell mozdítani a holtpontról az európai uniós menekültpolitika megrekedt reformját, mégpedig egyhangú döntés helyett többségi szavazással.

“Nem szabad, hogy túszaivá váljunk annak, hogy mindenáron konszenzussal kényszerüljünk dönteni, többségi szavazásra van szükség, ahogy azt az uniós szerződés előirányozza” – fogalmazott az elnök, aki szerint a menekültügyi rendszer reformja körül kialakult patthelyzet valóságos ajándék “a populistáknak és az eurofóboknak”.

“Nem szabad, hogy túszaivá váljunk annak, hogy mindenáron konszenzussal kényszerüljünk dönteni, többségi szavazásra van szükség, ahogy azt az uniós szerződés előirányozza” – fogalmazott. Tajani szerint azoknak az országoknak, amelyek nem akarnak menedékkérőket befogadni, alternatívát kell kínálni.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre