Szalma György: üres templomból teli mecset – ez az élet rendje

"Egy cseppet sem meglepő, hogy Nyugat-Európában ez megtörténhet. Ne feledjük el, ez ugyanaz a Nyugat-Európa, amely a kontinens keresztény gyökereire való utalást kiutasította az alapokmányából."

Azt követően, hogy egy hamburgi templomot mecsetté alakítottak át, a mandiner.hu szerzője úgy vélekedett: “az élet legtermészetesebb” dolga, ha egy elhagyatott, használaton kívülre került keresztény templomot a muszlim közösség tagjai vesznek birtokba. 

“A muszlimok elfoglalják azokat a tereket, ahonnan az európaiak már kivonultak.

A templomot újra megtöltik Istennel, az óvodákat és az iskolákat gyerekekkel. Ez az élet rendje, az erősebb teret nyer magának a gyengébb rovására” – vélekedett Szalma, aki hozzáfűzte azt is: mindez abban a Nyugat-Európában történt meg, amely elutasította keresztény gyökereinek uniós alkotmányba foglalását.

“Az európai identitás legfontosabb pillérének lebontásáért végzett munka most kezd látható eredményt mutatni: az üresen kongó templomokat belakják az idegenek” – írta Szalma György, majd hozzátette:  “hogy ezúttal egy muszlim közösség vette birtokba, az semmivel sem rosszabb, mint amikor a földdel teszik egyenlővé vagy kocsmává alakítják ezeket az épületeket. Minden esetben a keresztény Európa egy darabkája pusztul el.”

A teljes írás ide kattintva olvasható a mandiner.hu oldalon.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!