Merkel: az ENSZ globális migrációs csomagjának csökkentenie kell az illegális migrációt

MTI - Az ENSZ globális migrációs csomagjának csökkentenie kell az illegális migrációt - jelentette ki Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) főtitkárával, Antonio Vitorióval folytatott megbeszélése előtt.

Angela Merkel hangsúlyozta, hogy az ENSZ-tagállamok állam- és kormányfőinek decemberi marrákesi csúcstalálkozóján elfogadandó csomagnak csökkentenie kell az illegális migrációt, és “helyette rendezett, legális migrációt kell teremtenie”, aminek révén nem kerül többé veszélybe a menekültek élete, a kibocsátó- és fogadó országok számára pedig megnyílik a folyamatok “rendezésének és irányításának” lehetősége.

 

Antonio Vitorio kiemelte:

“a migráció annyira összetett és sokrétű, hogy egyetlen ország sem tud egyedül megküzdeni a belőle fakadó kihívásokkal”.

Ezért az IOM-ben remélik, hogy sikerül decemberben elfogadni a “biztonságos, szabályos és rendezett” migrációról szóló csomagot.

Közben a magyar kormánypárt más utat választott

Merkel bejelentésével szinte egyidőben alakult meg a Fidesz bevándorlásellenes kabinetje. Németh Szilárd, a testület elnöke, a kormánypárt alelnöke, hangsúlyozta:

“a veszély nem múlt el”.

A politikus, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a 17 tagú testületbe az ország minden részéről kerültek be képviselők.
Kiemelte: megállapították, hogy Európa egyik legnagyobb kihívása a népességfogyás, amit Magyarországgal ellentétben a Brüsszelben még többségben lévők bevándorláspártiak javaslata szerint a bevándorlók komoly pénzösszeggel való támogatásával orvosolnának. Beszéltek arról is, hogy Magyarországon nagy a veszély, mert vannak olyan szervezetek, amelyek Soros György támogatásával bevándorláspárti politikát akarnak végrehajtani úgy, hogy mindeközben a magyar törvényeket be sem tartják.
Németh Szilárd elmondta: a kabinet egyik első intézkedéseként az ügyészséghez fordulnak, kérve a “Soros által kitartott bevándorláspárti szervezet”, a Migration Aid párttá alakulásának vizsgálatát.

Iratkozzon fel hírlevelünkre