Tovább erősödött Soros befolyása az Európai Emberi Jogi Bíróságon

Soros egyik embere került be Albánia jelöltjeként az Európai Emberi Jogi Bíróság bírái közé. Darian Pavlinak semmilyen bírói tapasztalata nincs, csak ügyvédi, viszont a Soros Alapítványnál dolgozott Albániában és a budapesti Soros-egyetemen végzett.

Norvégia, Törökország és Albánia is új bírókat küldött az Európai Emberi Jogi Bíróságba. Az országok 3-3- jelöltet állíthattak, Albániából végül azt a Darian Pavlit választották meg 9 évre, aki korábban Soros New York-i irodájában is dolgozott, többek között Kelet-Európával, Afrikával és Dél-Amerikával kapcsolatos információkat gyűjtött, és képviselte a Soros által megrendelt ügyekben a multimilliárdos érdekeit. Bár önéletrajzában nagy ügyvédi tapasztalatról számolt be, bírói tapasztalata egyáltalán nincs…

Egy, a strasbourgi ügyeket ismerő szakértő a Les Valeurs Actuelles-nek azt nyilatkozta, hogy „Soros előszeretettel fektet be a kisebb országokba, mert könnyebb őket befolyásolni, és ugyanannyi szavuk van a bírák megválasztásánál, mint a nagy országoknak. Sokkal könnyebb nyomást gyakorolni rájuk, vagy korrumpálni őket, ami ezekben az országokban nagyon könnyű. Soros célja az, hogy egyre több általa támogatott bíró kerüljön be a nemzetközi, európai intézményekbe, a mostani esetben a 9 évre megválasztott bíró, Darian Pavli nyilvánvalóan hálás lesz neki, és Soros érdekeit szolgálja ki.” A szakértő szavait támasztja alá, hogy az amerikai milliárdos az elmúlt 25 évben 130 millió eurót fektetett be Albániában, több irodája is van. Pavli nem az első ember lesz a bírák között, aki Soros érdekeit szolgálja majd.

Iratkozzon fel hírlevelünkre