2016 óta áll Soros befolyása alatt a Jobbik

Teljes a káosz a Jobbikban!

Kiderült, Teplán István, aki nemcsak a CEU egyik alapítója, hanem Soros György egyik legmegbízhatóbb, hazai embere, már 2016-ban megkörnyékezte a Jobbikot, ahol tárt karokkal fogadták.

Az Origo hírportál közölt egy hosszas cikket arról kicsoda is valójában Teplán István és mi köze van a Jobbikhoz. Volner János múlt hét pénteken írott levelében világított rá arra, hogy Teplán, aki nemcsak a CEU egyik alapítója, hanem rektorhelyettese is volt, 2017 novemberében már ott ült a Jobbik Brüsszelben rendezett konferenciáján. A hétvégén a pártból kizárt Volner állításait pár nappal később képpel is igazolta, a jelenlegi pártvezetés azonban a korábban szintén Jobbikból kilépett Dúró Dórára hárította a felelősséget, mondván . Dúró azonban azt mondta, őt már csak utasították arra, hogy vegye fel Teplánnal a kapcsolatot, akik valójában Vona Gábor bukott pártelnök, és Kepli Lajos vitt be a pártba.

Kepli Lajos a PestiSrácoknak el is ismerte, hogy őt még 2016-ban kereste meg Teplán István azzal, hogy segítené a Jobbik munkáját. Innen aztán már jön az egymásra mutogatás, mikor ki, hova irányította a CEU egykori rektorhelyettesét, de ez mindegy is, hiszen a lényeg, hogy a férfi évek óta a Jobbik háza táján sertepertél.

De ki is Teplán István? Az 1958-ban született férfi leginkább szociológiai tanulmányokat folytatott Amerikában, ahol az az Immanuel Wallerstein,  ismert szélsőbaloldali, neomarxista történész és szociológus volt a kollégája, aki az Eszmélet című szélsőbaloldali magyarországi folyóirat tanácsadója és védnöke is volt. Teplán a rendszerváltás körül már ötletével hozzájárul a későbbi CEU megalapításához, egészen pontosan 1989-ben Dubrovnikban részt vett azon a kezdeményezésen, amiből később kialakult a CEU.  Miután a CEU 1992-ben Prágából Budapestre költözött, Teplán lett az intézmény rektorhelyettese, és 2007-ig maradt is.

Arról, hogy Teplán Soros György  egyik legmegbízhatóbb hazai embere, arról maga Soros számolt be egy 2004-ben írott levélben, amelyben iskolája teljes akkreditációját kérte, és jelezte az akkori oktatási miniszternek, az SZDSZ-es Magyar Bálintnak, hogy személyes levelét Teplán Istvánnal küldi majd el.

Mindez azt jelenti, hogy Soros egyik legmegbízhatóbb embere kvázi bejelentkezett már évekkel ezelőtt a Jobbikba, és be is engedték. A 2017-es brüsszeli konferenciát Teplán már Gyöngyösi Mártonnal együtt szervezte, majd nem sokkal később interjút adott az egyik osztrák lapban, a Die Presse-ben, ahol igyekezett tisztára mosni a Jobbikot, arról győzködve az olvasókat, hogy a párt már nem antiszemita, és nélküle nincs kormányváltás. Miniszterelnöknek természetesen Vona Gábort javasolta.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre