Ezerháromszázra emelkedett az indonéziai katasztrófa áldozatainak száma

A 7.4-es erősségű földrengés és a 6 méter magas szökőár hatalmas pusztítást végzett Indonézia Szulavézi (Celebesz) nevű szigetén. Emellett a mentést lassítja, hogy jelenleg kevés a mentésre és kutatásra alkalmas nehézgépjármű.

A tragédia miatt eddig megközelítőleg 60 000 embernek kellett elhagynia az otthonát. A helyi önkéntes mentőalakulatok arról számoltak be, hogy hatalmas szükség volna segélyszállítmányokra, amit súlyosbít, hogy a kitelepült lakosság otthonaiban rendszeresek a fosztogatások.

A Christianpost beszámolt egy másik tragikus esetről, amiben 34 gyermek vesztette életét, amikor egy templom rájuk omlott, miközben bibliaórán voltak. Az indonéziai Szulavézi szigetén pénteken történt földrengés következtében az épület meggyengült, majd összeomlott. A helyi Vöröskereszt megerősítette a történteket, valamint ők is segélyadományok küldésére kérték a nemzetközi közösséget.

Ferenc pápa szintén támogatása felől biztosította az áldozatokat és kifejezte lelki közelségét az indonéziai Szulavézi sziget lakosságának, amelyet erős földrengés és szökőár sújtott. A pápa imádkozik a halottakért, akiknek száma sajnálatos módon egyre növekszik, valamint a sebesültekért és mindazokért, akik elveszítették otthonukat, munkájukat.

Az Úr vigasztalja meg őket és nyújtson támaszt mindazok erőfeszítéseihez, akik a segítségnyújtásban kötelezték el magukat. A pápa arra kérte a Szent Péter téren összegyűlt híveket, hogy imádkozzanak el egy Üdvözlégy Máriát Szulavézi szigetén élő testvéreinkért.

Forrás: Christianpost; Vaticannews

Kép: AFP

Iratkozzon fel hírlevelünkre