Hittérítés vádjával több száz indiai keresztényt tartoztattak le

Egy keresztény papot és több száz hívőt tartóztattak le az indiai hatóságok, mert állításuk szerint illegálisan terjesztették Jézus tanításait – közölte a keresztények sorát nyomon követő UCAN hírügynökség.

 

Hindu nacionalisták jelentették a hatóságoknak, hogy Jaunpur város egyik lelkésze “erőszakkal téríti a kíváncsiságból templomba járó indiai állampolgárokat”.

A hatóságok letartóztatták Yadaf atyát és további 271 keresztény hívőt. A vád szerint a lelkész és társai elkábították a betérő hindukat, majd erőszakkal megkeresztelték őket. A feljelentésben az is szerepel, hogy Yadaf lelkész sátánista és a gonoszt imádja.

Az esett még augusztusban történt, de a közelmúltban került nyilvánosságra. Az ügy a bíróságra került, de Uttar Pradesh tartomány bírája felmentette a vád alól a lelkészt és a több száz követőjét.

Ezután a hindu nacionalisták újabb feljelentést tettek, miszerint a pap nemzetellenes nézetek vall, hazugságokat terjeszt a hindukról, és feszültséget gerjeszt a vallások követői között. Ennek következményekét az indiai hatóságok szeptember 5.-én ismét letartóztatták a lelkészt és követőit.

A keresztény hívők több mint tizenöt éve élnek Jaunpur városban, és soha nem bántottunk meg senkit. Amit terjesztenek rólunk, az hazugság – nyilatkozta Yanaf atya az UCAN hírügynökségnek.

A keresztények és más vallások követőivel szembeni megkülönböztetés 2014-től kezdve erősödött meg Indiában, miután a választásokat a nacionalista Modi elnök pártja nyerte meg.

A Szabadság Védelméért Indiában nevű civil szervezet petíciót nyújtott be a tartomány legfelsőbb bíróságához, amiben követelik az állampolgárok általános jogainak betartatását, és a vallások szabad gyakorlását.

Yanaf atya és kétszázhetvenegy társa vádemelés nélkül, még mindig előzetes letartóztatásban vannak.

S4C.news – Kassab Adonis, Fotó: Linga.org

https://s4c.news/2018/08/16/szorul-a-hurok-az-indiai-keresztenyek-nyaka-korul/

Iratkozzon fel hírlevelünkre