Halálra köveztek három keresztényt Kenyában

Kenyai muszlimok egy csoportja támadott meg három keresztényt az ország keleti részén. Az agresszív támadók megölték a védtelen keresztényeket.

 

Halálra köveztek három kenyai keresztényt a szomáliai határ közelében lévő El Wak településen. A támadás még múlt hét szombaton történt, miután a kenyai hatóságok több tucat iszlamista terroristával végeztek.

A feldühödött El Wak-i muszlim lakosság megtorlásként megtámadta környékbeli településről érkezett keresztény vendégmunkásokat. A Christianpost szerint a bosszú oka az volt, hogy nemrég három feltételezett Al-Sabab iszlamista fegyverest öltek meg a településen kívül. 

Frederic Bahati és két kollégája épp egy ház tetejének szerkezetét építették, amikor a feldühödött muszlim tömeg kövekkel kezdte őket dobálni. A három kenyai kereszténynek sikerült a közeli szállodába menekülnie. A muszlimok oda is követték a menekülőket, majd kiráncigálták őket az utcára és kövekkel addig bántalmazták a védtelen keresztényeket, míg meg nem haltak.

Nagyon szomorú nap volt ez a családunknak. Frederic egy nagyon rendes ember volt, akit sokan szerettek a falunkban. A testvérem hívő ember volt, a nehéz időkben is mindig arra biztatta az embereket, hogy imádkozzanak Istenhez. Az egész család gyászolja őt. Két árva gyereket hagyott maga után – mesélte az egyik áldozat testvére.

El Wakban májusban is történt hasonló atrocitás. Akkor négy keresztényt öltek meg a muszlim támadók.

S4C.news – Kassab Adonis

Forrás: Linga.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre!