Szélsőséges iszlamisták templomokat rongáltak meg Svédországban

Megszaporodtak a templomok ellen elkövetett támadások a skandináv országban. A svéd média egyszerű rongálásként kezeli az iszlamisták tetteit és nem keresztényellenes fenyegetésként tálalják.

 

A Skellefteå városban található Alhemskyrkan-templomot rongálták meg iszlamista szélsőségesek – közölte a Sputniknews. A gyalázkodó iszlamisták fenyegető és a kereszténységet sértő üzeneteket írtak a templom falára. 

A svéd egyház elismerte, hogy nem először esnek vallási gyűlölet áldozatául, azonban úgy döntött, egyszerű vandalizmusként jelentik az esetet.

A városban korábban is előfordult, hogy templomokat rongáltak meg szélsőségesek, és olyan szavakat írtak a templomok falára, mint „dzsihád” vagy „gyilkosság”.

Ennek ellenére a svéd média úgy döntött, a fenyegető írásokat ártatlan rongálásnak tekintik és nem keresztényellenes fenyegetésként tálalják.

Az egyházközség szóvivője P-O Sjödin azt mondta; az egyházközösség elhatározta, hogy nem kommentálja az ügyet, úgy döntöttek, inkább „hazudnak” annak reményében, hogy a graffitis támadások egyszerűen alábbhagynak, és elfeledkeznek róluk.

Múlt héten Södertalja város szír ortodox temploma előtt robbantottak fel egy bombát. A terrortámadásban senki sem halt meg és sérülésekről sem érkeztek hírek.

A svéd rendőrség  nyomozást indított a támadás kivizsgálása és a tettesek előkerítése érdekében.

Södertaljaban több ezer Irakból és Szíriából elmenekült szír-arámi keresztény lakik, akik sokáig békességben tudtak együtt élni a svédekkel. A négy éve kitört migrációs hullám következményekét több ezer, magát menekültként bejelentő muszlim kapott menedéket a skandináv államban, akik rendszeresen zaklatják a Közel-Keletről korábban, vagy velük együtt ide érkező keresztényeket.

Nagy felháborodást okozott, hogy idén májusban a svéd Szent János Templom is a szélsőségesek áldozatául esett, és ugyanúgy a „dzsihád” szót firkálták rá, amiről az SVT svéd televízió beszámolt és képet is közzétett.

S4C.news – Kassab Adonis

Forrás: Gazire.com, Sputniknews, MTI

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre