Csehországban akart robbantani egy iszlamista

A cseh rendőrség őrizetbe vett egy terrorakcióra készülő iszlamistát – közölte pénteken  a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap internetes oldala alapján a Magyar Távirati Iroda.

 

 

Az őrizetbe vett férfi lakásán a házkutatás során pokolgép készítéséről szóló leírást és vegyi anyagokat találtak. A rendőrség azzal gyanúsítja, hogy terrorcselekményre készült, amit házilagosan előállított robbanószerkezetekkel készült végrehajtani.

A lap értesülése szerint a szlovák származású férfi három évvel ezelőtt tért át a muzulmán hitre és vált iszlám fanatikussá. Aktívan tevékenykedett az internetes közösségi fórumokon, amelyeken részvételre szólított fel az iszlám háborúban, a dzsihádban. Eszményképe az Iszlám Állam dzsihadista szervezet volt.

Ez az első alkalom, hogy Csehországban őrizetbe vettek egy terrorakcióra készülő iszlamistát – emelte ki a Mladá Fronta Dnes.

MTI/S4C

Képünk illusztráció, melyen az ISIS által gyártott fegyverek és robbanóanyag látható, miután az iraki hadsereg begyűjtötte azokat. Fotó: Fehér Bertalan.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!