Azbej Tristan: a USAID hasznosnak tartja a magyar tapasztalatokat az üldözött keresztények megsegítéséről

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) hasznosnak tartja az üldözött keresztények megsegítését célzó magyar programot és tapasztalatokat – mondta Azbej Tristan, a miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője az MTI-nek.

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) hasznosnak tartja az üldözött keresztények megsegítését célzó magyar programot és tapasztalatokat – mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője az MTI-nek.

Utalt arra a nemzetközileg is elismert projektre, amelynek keretében a magyar kormány az iraki Telszkuf településen a korábban az Iszlám Állam terrorszervezet által elüldözött több mint 900 keresztény család lerombolt otthonait építette újjá. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy Magyarország 31 keresztény templom felújításában vesz részt Libanonban, továbbá a közel-keleti térségben keresztény közösségek iskoláit, templomait és kórházait támogatja.

Azbej Tristan csütörtökön vallásügyi kerekasztal-megbeszélésen vett részt és este a Biztonságpolitikai Központ (CSP) gálavacsorájának vendége volt.

MTI/S4C

Fotó: S4C.News, Vermes Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre