Rendőrök rohantak le Kínában egy keresztény gyermektábort

Tovább folytatódik a kínai keresztények állami szintű üldöztetése. A kommunista ország északnyugati részén egy gyermektáborba törtek be a kínai rendőrök és előállították a tábor vezetőit.

 

 

Kanszu tartomány hatósága illegális táboroztatás vádjával, rendőröket küldött egy a helyi templom által szervezet nyári gyerektáborba.

 A rendőrség letartóztatta a két táborvezetőt és kihallgatta az egyhetes táborban részt vett mindegy nyolcvan 10-14 év közötti gyereket. A tartományi rendőrség kiürítette és bezáratta a tábort.

Az esett még augusztus 21.-én történt, amiről a helyi kínai keresztény portálok adtak hírt. Kínában mindennaposan az állami szintű keresztények ellen elkövetett atrocitások. A kommunista hatóságok legfőképpen az evangélikus egyház követőit terrorizálja, de nyomás alatt tartják az összes hivatalosan bejegyzett felekezeteket is.

Az utóbbi hónapokban több száz lakásban kialakított imahelyet és templomot záratott be a pekingi vezetés. A Bibliákat és a többi keresztény kegytárgyakat elkobozták, a hívőket eltiltották a templomok látogatásától.

Liga Crista Mundial keresztény szervezet szerint, havi szinten a hatóságok több száz hívőt tartoztatnak le, hónapokig fogva tartják őket anélkül, hogy kihallgatnák vagy vádat emelnének ellenük.

A kínai kommunista hatóságok üldöztetésének ellenére a keresztények száma megállíthatatlanul növekszik. Becslések szerint 2025-re 160 millió, 2032-re 247 millió kínai fogja követni Jézus tanításait. Ezzel a Kínai Népköztársaság a világ legnagyobb keresztény közösséggel rendelkező országává válhat.

S4C.news – Kassab Adonis

https://s4c.news/2018/08/16/ujabb-templomrombolas-kinaban/

Iratkozzon fel hírlevelünkre