Egy Észak-Koreából megszökött menekült is felszólalt a washingntoni konferencián

A keresztény hitéért üldözött nő szerint „a világ nem ülhet ölbe tett kézzel” látván azt, ami Észak-Koreában történik – írja a Christian Headlines.

Ji Hyeona Washingtonban, az amerikai külügyminisztérium szervezésében megrendezett nemzetközi vallásszabadsági konferencián mondta el saját történetét, ami tele van megrázkódtatásokkal.

„Az első, 1998-as szökési kísérlet után még háromszor próbáltam meg elmenekülni a diktatúrából, de mindannyiszor erőszakkal vittek vissza Észak-Koreába, amíg a negyedik alkalommal sikerült délre szöknöm 2007-ben. Ez alatt a pár év alatt embercsempészek áldozata voltam, emellett érzéstelenítés nélkül hajtottak végre abortuszt rajtam, mert nem egy Észak-koreai volt a gyermek apja.”

A nőt hazaszállításai alkalmával mindig kihallgatták, többek között kérdezték a hite felől is.

„Ahogy Péter is háromszor tagadta meg Jézust, én is hazudtam minden egyes alkalommal.”

Ji Hyeona az első szökési kísérletet a családjával próbálta meg 1998-ban, de édesapját, akit letartóztattak, soha többé nem látta. Még ebben az évben másodjára is megpróbálta elhagyni a kommunista diktatúrát, de ismét letartóztatták és a 11-es számú Jeungsan táborban tartották fogva több mint egy évig.

2000-ben megint megpróbálta, de kudarcot vallott, mert 2002-ben ismét repatriálták. Végül 2007-ben sikerült Dél-Koreába jutnia, ahol már biztonságban volt.

Beszédében úgy fogalmazott, hogy „nem ülhetünk ölbe tett kézzel és nem nézhetjük tétlenül azt, amit (az Észak-koreai rezsimben) csinálnak, mert a közöny a legtragikusabb eszköz, aminek a segítségével embereket ítélnek halálra és sorra ölik meg őket.” Zárásként a nő Dr. Martin Luther Kingtől idézett, aki egyszer azt mondta, hogy „a valódi tragédia nem az elnyomás és kegyetlenség, amit gonosz emberek követnek el, hanem az, ha a jók csendben maradnak.”

Forrás és fotó: christianheadlines.com / Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre