Együttműködés Lengyelország és Magyarország között a humanitárius segítségnyújtás terén

Beata Kempaval, Lengyelország humanitárius segélyprogramokért felelős miniszterével tárgyalt Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár.

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya nemzetközi ügyekért felelős államtitkár és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár 2018. június 28-án a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövetségén Jerzy Snopek nagykövet úr meghívására találkozott Beata Kempa humanitárius segítségnyújtásért felelős lengyel miniszterrel.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, Magyarország minden fórumon határozottan szót emel az üldözött keresztények védelme érdekében. Kiemelten fontos számunkra a közel-keleti és az afrikai keresztény közösségek támogatása és e közösségek fennmaradásának elősegítése.

Egyetértett partnerével abban, hogy növelni kell a humanitárius és fejlesztési segítségnyújtást, közvetlenül az érintett régióba juttatva a támogatásokat, úgy, hogy az a helyi lakosság számára a lehető legnagyobb mértékben hasznosuljon.

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya kifejezte készségét a két ország humanitárius segélyprogramjának fokozottabb összehangolására, ezzel is erősítve minden területre kiterjedő kiváló kétoldalú kapcsolatainkat – tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!