Budapesten a jordániai Fountain of Love Kórus

Szeretet forrása – Jordánia címmel ad hangversenyt a budapesti Szent István-Bazilikában a jordániai Fountain of Love kórus, melynek repertoárjában bizánci énekek is szerepelnek. A hangverseny mottója a Zsoltárok könyvéből való: “Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit”. 

 

Budapesten, a Szent István-Bazilikában (1051 Budapest, Szent István tér 1.) ad hangversenyt a jordániai Fountain of Love (Szeretet Forrása) Kórus július 11-én, szerdán 19:30-tól. A hangverseny keretében klasszikus, modern és bizánci dalok hangzanak majd el. 

A hangverseny mottója a Zsoltárok könyvéből származik (Zsolt., 37:4): 

“Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit”. 

A különleges koncertet a Szent István-Bazilika és a Ferences Provincia közösen szervezi, a hangverseny védnöke Herczegh Anita asszony, Áder János köztársasági elnök felesége. 

A rendezvény ingyenesen látogatható, ám a szervezők kérik, hogy a kezdés előtt legkésőbb negyed órával a vendégek foglalják el helyüket a bazilikában. 

A nyolcvanfős kórust egy katolikus alapítvány támogatásával hozták létre Jordániában 2002-ben. Később a kórus különböző korú és hitű tagokkal bővült, ám működésében és zenei szolgálatában központi szerepet játszik a hit. A névválasztás Krisztusra utal, akinek kereszten átszúrt oldalából vér és víz folyt ki. 

Céljuk Krisztus dicsőítése és Szűz Mária méltatása a művészet eszközeivel. Repertoárjukban nyugati és keleti stílusú zeneművek egyaránt megtalálhatók. Gyakran lépnek fel templomokban és hangversenytermekben.

Jordánián kívül szerepeltek már Szíriában, Líbiában, Palesztinában, Franciaországban, Németországban és Belgiumban. XVI. Benedek és Ferenc pápa szentföldi látogatásai alkalmából is szerephez jutottak az ünnepi események során.

Két éve már jártak Magyarországon, akkor a Mátyás-templomban és Tihanyban koncerteztek. Az idei magyarországi hangversenyeken klasszikus és modern nyugati, illetve bizánci műveket adnak elő.

A kórusról részletek alább olvashatók (angol nyelven).

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre