Cenzúrázza a Facebook Székely János püspök üzenetét

Nem engedi megosztani Székely János szombathelyi katolikus püspök kereszténységet megvédő üzenetét a Facebook. A katolikus főpap gondolatai az elmúlt napokban több százezer emberhez jutottak el, elsősorban a közösségi oldalakon terjedt el hamar az üzenet. A mandiner.hu és a pestisracok.hu most arról ír: a Facebook letiltotta a tartalom további megosztásának lehetőségét.

Székely János szombathelyi püspök nyugat.hu portálnak írt nyílt levelét, amelyben arról értekezett, hogy ugyan voltak áldozatai a kereszténységnek, de sokkal kevesebben, mint azt sokan gondolják, s például a keresztes háborúk, az inkvizíciók és a boszorkányüldözések nem követeltek annyi áldozatot, mint amennyit a köztudat számon tart, sok esetben pedig nem is egyháziak hoztak ítéletet, a Facebook nem engedi megosztani a mandiner.hu cikke szerint.

A lap jelezte: levelében Székely János kitért a kereszténység érdemeire is: „az ingyenes iskola és a kórház intézményének feltalálása, az emberek egyenlőségére épülő nyugati jogrend és szociális háló, a klasszikus művészetek, az Európában berobbanó óriási tudományos és technikai fejlődés, a rabszolgaság megszüntetése és még sorolhatnánk”. 

A nyílt levelet a püspök annak kapcsán írta, hogy a nemrég Szombathelyen boldoggá avatott, kommunisták által meggyilkolt Brenner János katolikus vértanúpap boldoggá avatását a város egyik kommunista emlékűvénél tartották, amelyen a vöröscsillagot keresztre cserélték. Ennek kapcsán a lapnak kommentelők közt akadt, aki az egyházban „gyilkost lát és vádolja tömegek lemészárlásával”

Forrás: pestisracok.hu, mandiner.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre