Élve égettek el egy keresztény férfit, amiért nemet mondott a Koránra

Felgyújtott egy templomot, és megölte egy lelkész apját a Boko Haram iszlamista szervezet Nigériában.

Egy nigériai lelkész (aki a keresztényüldözés elől menekült Nigériából egy másik országba) mesélte el édesapja halálának tragikus történetét, akit azért öltek meg, mert nem volt hajlandó megtagadni a Bibliát, és nem ismerte el a Koránt szent könyvnek. Ezért a Boko Haram terrorszervezet felgyújtotta az egyház egyik templomát, a férfit pedig élve elégette.

David-Oloande lelkész és felesége Nigéria délnyugati csücskében éltek, és a Győztes Élet nevű misszió vezetői voltak. A szervezet  több helyi iskolának, árvaháznak és nehéz sorsú özvegynek nyújtott segítséget. Amikor a misszió megerősödött, kitolták hatáskörüket az északi, kevésbé békés területekre is, ahol az iszlám az uralkodó vallás. “Úgy éreztük, az Isten akarata, hogy az északiakat is szolgáljuk” – mondták. 

A Boko Haram nevű szervezet 2011 óta számos terrorcselekményt hajtott már végre ezeken a területeken, több ezer ember halálát okozva. Főleg a “hitetleneket” támadják.

A lelkész elmondta, nem volt jelen, amikor felgyújtották a templomot, amelyikben szolgált, de a merénylet így is örökre megváltoztatta az életét. A feleségével és a négy gyermekükkel egy kongresszusra mentek, ahol Oloande fontos egyházi feladatokat látott el. A dzsihadisták a házába is elmentek, ahol ekkor csak a férfi szülei tartózkodtak. Az anyjának sikerült elmenekülnie, de az apját elfogták. A férfi elmondta nekik, hogy a fia nincs otthon, mire őt a templomba vitték, ahol megöltek egy jelen lévő papot, a templomot pedig felgyújtották.

Ez után az apa elé tettek egy Koránt és egy Bibliát, és felszólították, hogy válasszon közülük. Amikor a keresztény férfi a Bibliát választotta, leöntötték benzinnel és élve elégették.

“Ha felgyújtották volna mindenünket, az se számítana. Az apám szerette Jézust, és arra tanított, hogy legyek mindig erős” – mondta a lelkész.

Amellett, hogy elveszítette az apját, elveszített mindent, amiért 18 évig dolgozott. Mivel félt, hogy Nigériában a családja nincs többé biztonságban, az Egyesült Államokba költöztek, ahol megpróbálnak új életet kezdeni.

A hatalmas veszteség ellenére, amit elszenvedtek, a férfi továbbra is imádkozik az országért. “Néha eszembe jut: ‘Uram, mi lett volna, ha a Boko Haram csak egy nappal előbb érkezik?’ Úgy gondolom, Isten azért mentett meg bennünket, mert fontos feladatot szán még nekünk. Imádkozom az észak-nigérai keresztényekért, ahol naponta halnak meg emberek a hitükért.”

Nigéria a tizennegyedik legveszélyesebb ország a keresztények számára az OpenDoors rangsora szerint.

Fordította: Ungvári Ildikó

Forrás: NoticiaCristiana

Képünk illusztráció.

Iratkozzon fel hírlevelünkre