Orbán Viktor: a kormány oltalmazza a keresztény létformákat

Orbán Viktor pénteken, minisztereinek eskütételét követően beszédet mondott az Országgyűlés előtt. A miniszterelnök kitért arra, hogy kormánya nem hitelveket védelmez, azokat a létformákat oltalmazza, amelyek a keresztény hitelvekből kisarjadtak. 

A negyedik Orbán-kormány minisztereinek eskütétele előtt pénteken Orbán Viktor beszédet mondott az Országgyűlésben, melyben hangsúlyozta: a technológiai mellett biztonsági és szellemi fenyegetésekkel is szembe kell néznie az országnak. Európát még hosszú évekig fenyegeti a népvándorlás és a tömeges migráció, ezért a védelmi képességek erősítésére, a határ szilárd őrizetére és a biztonsági kockázatok higgadt kezelésére van szükség. 

A miniszterelnök azt mondta, a kormány nem hitelveket védelmez, azokat a létformákat oltalmazza, amelyek a keresztény hitelvekből kisarjadtak. Ezért védjük az emberi méltóságot, a családot, a hitbéli közösségeket és a nemzetet – hangsúlyozta. Európai horizontúnak is nevezte új kormányát, amikor úgy fogalmazott: „a nemzetet szolgáljuk, de helyünk Európában van”. 

A kormányfő hangsúlyozta: olyan embereket kért fel miniszternek, akiknek közös szenvedélye Magyarország, akik azt gondolják, hogy „a mi életünkben a legnagyobb dolog, hogy magyarnak születtünk”. Leszögezte: politikai közösségének tagjai bajtársi politikai közösséget alkotnak, és nem egymással versengő politikusok. 

„A kormány tagjának lenni egyszerre küldetés és szolgálat” – mondta Orbán Viktor, azt ígérve kormánya nevében, hogy hűséggel szolgálják a nemzetet, és a nehéz időkben is fenntartás nélkül szeretik majd Magyarországot.

MTI/S4C

Iratkozzon fel hírlevelünkre