Imamozgalom vezetne el 1500 millió mohamedánt Krisztushoz

Több százezer keresztény fog imádkozni a 25. „30 nap ima a mohamedán világért” című esemény keretében, amelyet minden évben megrendeznek. Idén május 15-e és június 14-e között kerül rá sor.

A világ minden tájáról gyűlnek össze keresztények imádkozni, hogy hatással legyenek a mohamedán egyházra. Ez az egész keresztény világot érintő esemény, melynek célja az imádkozás, idén 25. alkalommal kerül megrendezésre, azzal a különleges céllal, hogy felhívja az iszlám világ figyelmét Krisztusra. A szervezők rekord nagyságú részvételre számítanak. Több százezer keresztény fog imádkozni a mohamedánokért, a 25. „30 nap ima a mohamedán világért” rendezvényen. Az időpontot aszerint jelölték ki, hogy az egy időben legyen az iszlám szent hónappal, a Ramadánnal.

A kezdeményezés célja az volt, hogy még jobban tudatosítsa, azt szeretnék, hogy a közel 1,5 milliárd mohamedán megtérjen, és higgyen Krisztusban. A szervezők szerint ebben az időszakban nagyobb az esélye, hogy a mohamedánok közel kerüljenek Krisztushoz, mint az év bármely másik szakaszában.

Mivel a rendezvény a Ramadán idején lesz, ami az egyik legfontosabb időszak a mohamedán naptári évben (ilyenkor a mohamedánok igyekeznek minél jobban megismerni a saját istenüket), az imamozgalom kiad egy imakönyvet, ami minden napra más imát ajánl a résztvevőknek és eltérő szempontokból mutatja be az iszlám vallást. Az imakönyv harminc nyelven érhető el. A Világ Keresztényei szervezet eddig elsősorban angol és spanyol nyelvterületeken terjesztette a kiadványt.

Paul Filidis, a civil szervezet igazgatója azt nyilatkozta; „Míg a média az iszlám szélsőségektől hangos, amivel könnyen szít haragot, félelmet és gyűlöletet a mohamedánokkal szemben, szeretnénk ezzel a gyűlöletkeltő módszerrel szembe szállni, és helyette Krisztus szívével, és gondolataival imádkozni.”

Az idei kiadás szerkesztői megállapították, hogy a mozgalom létrejötte óta tovább növekedett az iszlám szélsőségesség, ráadásul „pusztító természeti katasztrófák és kegyetlen háborúk dúlnak a mohamedán államokban a világ minden táján”. Ugyanakkor ezzel egy időben “jött létre a valaha volt legtöbb Krisztust követő mohamedán mozgalom”.

Fordította: Ungvári Ildikó

Forrás: noticiacristiana.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre