Az új helyzet a lelket is megviseli – ezen segítenek papok és civilek a Pécsi Egyházmegyében

Lélekerősítő telefonos beszélgetésekkel segít a Pécsi Egyházmegye azoknak, akik a kialakult járványügyi helyzetben a napok múlásával felmerülő lelki nehézségekkel küzdenek. Atyák és civil szakemberek várják a telefonhívásokat.

Az új, még mindenki számára ismeretlen helyzet bárki számára, bármikor krízishelyzetet teremthet. A megváltozott életkörülményeink, a veszteségeink, a napi rutin átalakulása, elvesztése, a megszokott munka hiánya, a megnövekedett munkaterületek kimerítő léte, az átalakult munkavégzés feszítettsége, az aktivitás kivitelezhetetlensége, a bezártság, a gyerekekről való folyamatos és újszerű gondoskodás, a személyes kapcsolatok intenzitásának módosulása, az ismeretlen és új oktatási folyamatok, a szülőkért való távoli aggodalom mind-mind szorongást, frusztrációt, elkeseredést válthat ki, felőrölheti a lelkierőt – írja körül a Pécsi Egyházmegye a problémakört, amelyben segítséget ajánlanak munkatársaik.

Ha erőnket veszítjük, hitünk is válságba kerülhet – foglalják össze, hozzátéve, az új helyzet kimerítő lehet, rontja életminőségünket, kedélyállapotunkat, szoros közösségünkhöz való kapcsolódásunkat, fizikai erőnlétünket, ellenálló képességünket.

Az egyházmegye ezért Lélekerősítő telefonos beszélgetések lehetőségét ajánlja fel azoknak, akik a napok múlásával felmerülő lelki nehézségeikben ilyen formában szeretnének segítséget találni. A telefonszámot tárcsázva lehetőség van atyákkal és civil szakemberekkel beszélgetni minden nap 9.00–12.00; és 15.00–19.00 óráig. A segítő atyákat és a szakembereket a +36 72 513 030-as telefonszám hívását követően kapcsolják.

Iratkozzon fel hírlevelünkre