Az EB olyan támogatást kér vissza, amelyet végeredményben antiszemita tevékenységre is költöttek

152 ezer euró összeget kérne vissza az Európai Bizottság attól a brit egyetemtől (University of Leeds), amelynek segítségével iszlamisták kaphattak pénzt. Az IHRC, azaz az Iszlám Emberjogi Bizottság, egy olyan szervezet, amelyik szervezőként vett részt antiszemita akció(k)ban, ahol többek között Izrael megsemmisítésére (is) buzdítottak – írja hosszú elemzésében a német Bild, amelyet a Magyar Idők szemlézett.

Az egyetem, amelyen keresztül pénz kerülhetett az IHRC-hez, egy iszlamofóbia ellenes csomaggal (Counter-Islamophobia Kit) nyerte el a forrást, amelynek teljes összege 584 739,31 euró, azaz közel 200 millió (!) forint.

A támogatás összege egy olyan szervezethez került, amely komoly Izrael-ellenes és zsidógyűlölő tartalmakat is közzé tesz a honlapján. Az idei Al-Quds napjára (Ramadán utolsó pénteke, idén június 10-e) komoly felvonulást szerveztek a londoni Szaúd arábiai nagykövetség elé, ami egyrészről az Iráni Iszlám Köztársaság melletti kiállásról és antiszemita nézetekről tanúskodik.  Mindeközben az esetet feltáró Bild-nek Magnus Ranstorp svéd terrorizmus szakértő azt nyilatkozza, hogy az IHRC egy pro-Khomeinista (Ruhollah Khomeini, az 1979-es iráni forradalom vezéralakja és legfelsőbb vezetője) szervezet (amelytől nem áll távol a zsidóellenesség).

Az érdekes kérdés az, hogy az Európai Bizottság úgy támogatja „iszlamofóbia felszámolásának” zászlaja alatt a szervezetet, hogy közben nem tudja, hol köt ki a támogatás, vagy az, hogy pontosan tudja mi történik, viszont csak akkor és ott, amikor és ahol botrány kerekedik belőle? Az európai, benne a magyar emberek biztonságának szempontjából ez fontos kérdés, mert bármelyik esetről is legyen szó, a tévedés komoly kockázatot rejt magában.

A teljes írás itt olvasható.

Kép: ihrc.org.uk

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb