Az iráni titkosszolgálat lehallgatja a keresztényeket

Az International Christian Concern közel-keleti munkatársai jelentették, hogy Iránban a múlt héten két kereszténynek megtért férfi találkozását akadályozták meg iráni titkosszolgák. Valószínűsíthető, hogy a telefonjaik lehallgatásával szereztek tudomást a találkozóról. 

 

A két karadzsi férfi (Karadzs egy Teherántól észak-nyugatra található másfél milliós nagyváros) a kelet-iráni Mesedben tervezett találkozni. Behnam Ersali már a városban volt, mikor a titkosszolgálat ügynökei letartóztatták. Behnam egyik barátjánál volt éppen, mikor a hat ügynök berontott a házba. Míg barátját egy pár órányi fogva tartás után elengedték, Behnam helyzete továbbra is ismeretlen. Megtérése köztudott volt, mivel nem rég bocsájtották el munkahelyéről keresztény hite miatt.

Ezek is érdekelhetik

Davood Rasoolit, a másik megtért férfit még azelőtt letartóztatták, hogy Karadzsot elhagyta volna. Otthonát átkutatták, és egy pár könyvét lefoglalták. Úgy hírlik, Davoodot magánzárkában tartják fogva és a Rajai Shahr Börtönben vallatásnak vetik alá.

Irán iszlám rezsimét a társadalom nagy nyomás alá helyezi, melyre válaszul az állam az emberekre erőlteti az iszlám vallást. Ennek következtében a keresztények nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Hitük kitudódásáért a zaklatás, diszkrimináció, fogságba vetés, vallatás, kínzás és túlzó börtön-ítéletek mindennapos következménynek számítanak.

Varga Gergő Zoltán

 

Forrás és kép: ICC

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb