Thilo Sarrazin: 50-60 év múlva Németországban az iszlám veheti át a hatalmat

Az M5 csatorna Ez itt a kérdés című műsorában adott interjút Thilo Sarrazin, aki korábban az német szociáldemokrata párt (SPD) politikusa volt. Legfrissebb könyve ismét nagy port kavart a német közéletben, megosztva ezzel az olvasókat és saját kiadóját is, ami az utolsó pillanatban hátrált ki a politikus mögül.

Az iszlám és Európa kapcsolata amellett, hogy rendkívül népszerű téma a közbeszéd szintjén, meglehetősen nehéz megközelíteni anélkül, hogy valakire ráaggatnák az iszlamofób, vagy a végletekig toleráns liberális bélyegét. Thilo Sarrazin német közgazdász és egykori pénzügyi szenátor legújabb könyvében, melynek címe Ellenséges hatalomátvétel, az iszlám vallás európai térnyeréséről ír.

A szerző saját állítása szerint nagyjából két-három generáció lehet szükséges ahhoz, hogy az iszlám alapjaiban változtassa meg a német kultúrát és az alapvető értékrendet. 

Thilo Sarrazin az elejétől a végéig elolvasta a Koránt, következtetései ennek alapján születtek. A könyv megosztja Németországot, és már a megjelenése előtt óriási port kavart. Szerinte az iszlám hátráltatja a fejlődést, a gazdasági növekedést és a szabad gondolkodást. Az író sötét képet fest Németország és Európa jövőjéről – hangzott el a műsorban.

Az egykori politikussal készített interjú ide kattintva tekinthető meg.

Forrás: hirado.hu (fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb