Azbej Tristan: Magyarország segíti a Burkina Faso-i keresztényeket

Az országban legutóbb advent első vasárnapján 14 imádkozó keresztényt gyilkoltak meg saját templomukban.

Az államtitkár utazásának célja az volt, hogy biztosítsa az üldözött keresztényeket Magyarország támogatásáról.

Útjáról most először tudósított a Facebookon, mivel a legnagyobb titokban kellett utazniuk, nehogy felkeltsék a dzsihadista terrorszervezetek figyelmét.

Az államtitkár és csapata következő állomása Ghána lesz.

A Miniszterelnökség vasárnap késő délelőtt tudatta: Azbej Tristan Burkina Faso fővárosában, Ouagadougouban találkozott Philippe Ouedraogo bíborossal, aki a Burkina Faso-i püspöki karral közösen számolt be a keresztény közösség országban tapasztalható helyzetéről.

A megbeszélést követően az államtitkár Burkina Faso külügyminiszterével, Alpha Barry-vel, valamint az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) helyi képviselőjével, Ioli Kimyaci asszonnyal tárgyalt. 

Ezt követően ellátogatott az ország terror sújtotta észak-keleti régiójába is, ahol felkereste a helyi belső menekülteknek ideiglenes szállást nyújtó menekülttáborokat, és beszélgetést folytatott a keresztényeket célzó terrortámadások túlélőivel, valamint találkozott a térség kormányzójával is.

A Burkina Faso-i látogatás során Azbej Tristan

a magyar emberek szolidaritásáról biztosította a helyi üldözött keresztény közösséget,

és őket bevonva vizsgálta meg, hogy milyen módon tud rajtuk segíteni a Hungary Helps Program, melynek alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni.

 

Kiemelt képünk forrása a Facebook, Azbej Tristan hivatalos oldala.


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb