Keresztény iskolát támadtak meg Nigériában

A támadásban az igazgató lába súlyosan megsérült, és több tanuló, nevelő szenvedett kisebb bántalmazásokat.

Május 28-án, hajnalban fulbék kecskepásztorok támadtak egy keresztény fiúiskolára a nigériai Taraba államban. Fő célpontjuk az iskola igazgatója, Cornelius Kobah volt, aki az otthonában tartózkodott, amikor a fulbék terroristák tüzet nyitottak a házra. A férfi lába súlyosan megsérült.

A médiának adott interjúban ezt nyilatkozta: “Hajnali egy óra körül érkeztek, foglyul ejtettek egy tanulót, és kényszerítették, hogy vezesse el őket az otthonomhoz. Amikor kiléptem a házból, több, mint öt felfegyverzett férfival találtam szemben magam. Amint kiértem, az egyik felkiáltott: ‘ő az, öljétek meg!’ De az egyikük meghátrált. A többiek pálcákkal ütni kezdtek, és amikor elestem, a lábamba lőttek, majd elmenekültek. Út közben az autóm szélvédőjére is rálőttek párszor, majd belőttek az ablakomon, eltörték a tévémet, és sok más használati tárgyat is tönkretettek.”

Az igazgatón kívül egy másik nevelőt, és néhány diákot is megtámadtak a fulbék merénylők. A rendőrség elfogta őket, de a letartóztatásukról nincs hír.

Az internátus egyik nevelője azt mondta: “Úgy gondoljuk, azért haragszanak ránk, mert az őrök nem hagyják, hogy az iskola területén legeltessék az állataikat.” A támadás miatt a következő pár napban az iskola zárva tart.

A támadás két nappal az után történt, hogy eltemettek tizenkilenc keresztényt, köztük két vallási vezetőt, akiket szintén fulbék kecske pásztorok öltek meg Benue államban.

Az elnökhelyettes, Yemi Osinbajo nyilatkozata szerint „a kormány minden erejével azon van, hogy véget vessen az országon belüli erőszaknak”.

Fordította: Ungvári Ildikó

Forrás: PortasAbertas

Képünk illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb