Koncertről a frontra

Kijevben a katonai sorozási iroda (TCC) alkalmazottai razziát tartottak a népszerű ukrán együttes, az Океан Ельзи (Ocean Elzy) együttes koncertje után. Az onnan távozókat feltartóztatták, okmányaikat ellenőrizték, sokakat azonnal elszállítottak a helyszínről – számolt be róla a meduza.io portál nyomán az ungvári karpat.in.ua oldal.

Az idén májusban életbe lépett új mozgósítási törvény Ukrajnában 27-ről 25 évre csökkentette a mozgósítási korhatárt. A rendelkezés szerint minden 18 és 60 év közötti férfinak jelentkeznie kell a hadkiegészítő parancsnokságokon, hogy frissítse katonai nyilvántartási adatait.

A hadiállapot ideje alatt a férfiaknak kötelező maguknál tartaniuk a katonai okmányaikat, és kötelesek bemutatni azokat a katonai nyilvántartási és sorozási iroda alkalmazottainak, illetve a rendőröknek.

Ha valakiről kiderül, hogy katonai szolgálatra kötelezett személy és a hadkiegészítő parancsnokság keresi, haladéktalanul beszállíthatják a sorozási hivatalba, ahonnan akár a frontra is kerülhet.

Címlapkép: A Kijevben kiállított, harcképtelenné tett orosz harckocsikon és páncélozott járművek tetején járkálnak fiatal férfiak 2024. október 8-án, az Ukrajna ellen 2022. február 24-e óta zajló orosz háború alatt. Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Forrás:
karpat.in.ua
'Fel a tetejéhez' gomb