Tovább folytatja abszurd és burkolt vádaskodását Vadai Ágnes a KDNP és Semjén Zsolt ellen

„Nem” – válaszolta Semjén Zsolt Vadai Ágnes, gyurcsányista politikus legújabb, az egyházat és a KDNP-t támadó, vádaskodó kérdésére.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője írásban kérdezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős minisztert, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnökét arról, hogy tartott-e és tart-e fenn jelenleg munka- vagy egyéb kapcsolatot a Ferenc pápa budapesti szentmiséjének szervezésében is aktív, ám pedofília miatt jelenleg felfüggesztett kecskeméti plébánossal, H. Róberttel.

Semjén Zsolt írásbeli válaszában röviden felelt a kérdésre:

„Nem.”

Majd jelezte, hogy „pedagógia okokból” azért hosszabban is válaszol az őt újra és újra hasonló kérdésekkel zargató Vadainak.

Semjén Zsolt már korábban is emlékeztette rá a Gyurcsány-párt képviselőnőjét, aki az utóbbi időben feltűnően érdeklődik az egyház iránt, hogy a kereszténydemokrata politikusok sem látnak bele sem a lelkekbe, sem a jövőbe.

A miniszterelnök-helyettes Vadai Ágneshez intézett „tanító jellegű” válaszaiban azontúl, hogy közölte, „kérdése újfent nem érint kormányzati feladatot”, kifejtette: az egyházzal való kapcsolattartás kifejezett feladata egyes politikusoknak, köztük Soltész Miklósnak, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárának, így normális, ha kapcsolatot tartanak az egyházzal.

Ez tényleg meglehetősen egyszerű, tautológiaként hat, de egy jó pedagógus türelmes, s ha kell, újra és újra elmagyarázza ugyanazt, ha a nebuló még mindig nem érti. Tudjuk azt is: ismétlés a tudás anyja.

Semjén kitért arra is, hogy a felfüggesztett plébános viselt dolgai korábban nem voltak ismertek, így azok nem terhelhetik azokat, akik korábban kapcsolatban álltak vele.

Ez is világos. Remélhetőleg Vadai Ágnes is érti.

A KDNP elnöke végül kijelentette, hogy Vadai Ágnes írásbeli kérdése abszurd és burkolt vádaskodás.

Címlapkép: Vadai Ágnes országgyűlési frakcióvezető-helyettese. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

'Fel a tetejéhez' gomb