Hezbollah: Izraelnek nincs helye a térségben

A Hezbollah libanoni síita szervezet ismét tagadta Izrael létjogosultságát a zsidó állam ellen egy évvel ezelőtt elkövetett iszlamista terrortámadás első évfordulóján közzétett nyilatkozatában

Izraelnek nincs helye „a térségünkben, a társadalmi, kulturális és emberi struktúránkban” – közölte a fegyveres szervezet.

A szintén iráni támogatását élvező Hamász iszlamista terrorszervezet 2023. októberi támadását „hősies hadműveletnek” nevezte, amelynek szerintük történelmi és stratégiai következményei lesznek a Közel-Keleten.

A Hezbollah közölte: az Izrael ellen 2023. október 8-án indított támadásokkal szolidaritásukat fejezik ki a Hamásszal. A Hezbollah úgy véli, hogy ezáltal „az igazság, az igazságosság és a teljes emberiség” oldalán áll, és Libanont védelmezi.

2023. október 7-én hajnalban a Hamász és más palesztin terrorszervezetek fegyveresei meglepetésszerű támadást indítottak a Gázai övezetből, betörtek Izrael déli részébe, ahol mintegy 1200 embert meggyilkoltak, több ezret megsebesítettek, 264 embert elhurcoltak, akik közül 101 még ma is a fogságban van.

Címlapkép: A Hezbollah zászlója (b) lóg a palesztin zászló mellett egy hídon, Bejrútban 2023. október 27-én. Fotó: MTI/EPA/Vael Hamzeh

    Forrás:
    MTI
    'Fel a tetejéhez' gomb