Azbej Tristan: Gyorssegélyt küld a kormány Libanonba a közel-keleti eszkaláció miatt menekülni kényszerülők megsegítésére – VIDEÓ

A libanoni humanitárius helyzetre válaszul a Hungary Helps Program keretében 100 ezer eurós gyorssegéllyel járul hozzá a magyar kormány a bajba jutott belső menekültek életének megóvásához – mondta Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke a közösségi oldalára szerdán feltöltött videójában.

Aggodalommal figyeljük a közel-keleti eszkalációt, amely egyre inkább kiterjed Libanon déli részére is. A libanoni partnereink egyre súlyosbodó humanitárius válságról számolnak be az országban. Százezrek menekülnek az ország északi részére, hátrahagyva otthonaikat. Az ő elszállásolásuk nem megoldott – mondta Azbej Tristan.

Hozzátette, hogy tömegek tartózkodnak a szabad ég alatt, ellátás, gyógyszer, élelmiszer nélkül. Nagyon sokan vannak Libanonban kritikus helyzetben.

A humanitárius helyzetre válaszul a Hungary Helps Program keretében 100 ezer eurós gyorssegélyről döntöttünk. Így járul hozzá a magyar kormány a Máltai Lovagrend libanoni szervezetén és más keresztény szervezeteken keresztül a bajba jutott libanoni belső menekültek életének megóvásához – ismertette.

Forrás:
Azbej Tristan Facebook oldala
'Fel a tetejéhez' gomb