Azbej Tristan a hegyvidéki Turul-szobornál: Kovács Gergely ideológiai háborúja egyházellenes politikában csúcsosodhat ki

Mi, hegyvidéki kereszténydemokraták nem hagyjuk, hogy a baloldali városvezetés ideológiai alapú keresztény- és magyarellenes pusztításba kezdjen. Három kérdésre várjuk a választ Kovács Gergely (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) polgármester úrtól – mondta Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke a közösségi oldalára kedden feltöltött videójában.

Kovács Gergely október elsején vette át Budapest XII. kerületének, a Hegyvidéki Önkormányzatnak a vezetését Pokorni Zoltántól.

„Kovács Gergely ahelyett, hogy a polgármesteri munkára készült volna, ideológiai háborút hirdetett három fronton is. Először is úgy döntött, hogy eltávolítja a kerületből azt a szobrot, amely a magyar történelem egy mitikus jelképét, a turulmadarat ábrázolja” – mondta Azbej Tristan, s kijelentette, hogy a KDNP tagjai „mélyen elutasítják azt a kommunista módszert, miszerint a múltat el akarják törölni”.

„Nem értünk egyet a szobor eltávolításával”

– húzta alá.

Azbej Tristan a videóban kifejtette, feltételezhető, hogy

„Kovács Gergely ideológiai háborúja egyházellenes politikában csúcsosodhat ki”.

Ferencvárosból hozott példát, ahol az elmúlt időszakban kutyapárti részvételű vezetés tevékenykedett, s ahol „az egyházi szervezetek támogatását az önkormányzat megnyirbálta”.

A kereszténydemokrata politikus visszásnak tartja azt is, hogy Kovács Gergely a pártja honlapján közzétett álláshirdetésben keres új kerületi főépítészt.

Az alábbi kérdésekre kér mielőbbi választ Azbej Tristan Kovács Gergelytől:

  • Felhagy-e polgármester úr az ideológiai harccal nemzeti jelképeink ellen?
  • Komolyan gondolta-e a kutyapárti Kovács Gergely, hogy pártján keresztül keresi a hegyvidék főépítészét?
  • Kijelenti-e Kovács Gergely, hogy nem veszi támadás alá a hegyvidéki egyházakat és közösségeiket?

„Várjuk az egyenes válaszokat. Mi, kerületi kereszténydemokraták mindent el fogunk követni azért, hogy ne csorbulhassanak kerületünk nemzeti és keresztény hagyományai” – mondta végezetül.

'Fel a tetejéhez' gomb