Orosz szárnyasrakétát lőtt le Kárpátalja felett az ukrán légvédelem

Egy orosz szárnyasrakétát lőtt le hétfőn reggel Kárpátalja légterében az ukrán légvédelem – közölte hivatalos Facebook-oldalán Viktor Mikita, a Kárpátalja Megyei Katonai Közigazgatás vezetője.

Bejegyzésében Viktor Mikita közölte, hogy az Ukrán Fegyveres Erők 650. számú Kárpátaljai Különálló Légvédelmi Géppuskás Zászlóalja lelőtt egy szárnyasrakétát Lemberg (Lviv) és Kárpátalja megyék határán.

A rakéta a mi régiónk felé tartott

– közölte Kárpátalja kormányzója, aki egy rövid videót is közzétett az esetről.

A felvétel tanúsága szerint az esemény lakatlan területen történt, károkról nincs információ, a sikeres légvédelmi akció pontos helyét nem közölték.

Az Unian hírügynökség Vitalij Glagola ungvári független internetes újságíró értesülésére hivatkozva azt közölte, hogy egy másik orosz rakétát is megsemmisített a légvédelem Kárpátalja felett.

(MTI)

Címlapkép: Korábbi felvétel – A különleges erők Donbasz zászlóaljának képén ukrán katonák egy ukrán mérnökök és önkéntesek által Grad típusúból átalakított Partizan rakéta-sorozatvetővel lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Csasziv Jar közelében húzódó fronton 2024. július 17-én. Fotó: MTI/EPA/A különleges erők Donbasz zászlóalja

'Fel a tetejéhez' gomb