Migránsok fulladtak folyóba Bosznia és Szerbia között

Legalább tíz migráns megfulladt, további körülbelül tíz pedig eltűnt a Bosznia-Hercegovina és Szerbia közötti határfolyóban csütörtökön, amikor megpróbáltak átkelni a Drinán, hogy az Európai Unióba jussanak – közölte Ivica Dacic szerb belügyminiszter.

A szerb-boszniai határ melletti Ljubovija határrendészei azt a hírt kapták, hogy az éjszaka folyamán migránsokkal teli csónak borult fel a folyón. A kiérkező rendőrök eddig 10 holttestet találtak meg, a körülbelül 30 illegális bevándorló közül 18, közöttük 10 gyerek, a parton várakozott. A hatóságok megállapították, hogy szíriai és egyiptomi állampolgárokról van szó. Korábban a rendőrség azt közölte, hogy a túlélők Marokkóból származnak.

A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út, ám a magyar és a horvát határőrizet megerősítése miatt a migránsok gyakran Bosznia-Hercegovinán keresztül igyekeznek bejutni az Európai Unióba.

(MTI)

Címlapkép: illusztráció. Forrás: freepik

'Fel a tetejéhez' gomb