„Remigráció” – A bevándorlás teljes visszaszorítását ígéri választási programjában az Osztrák Szabadságpárt

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) kormányra kerülése esetén teljesen visszaszorítaná a bevándorlást, valamint felgyorsítaná a migránsok hazatoloncolását is – jelentette ki szerdán az FPÖ választási programját ismertetve Herbert Kickl párt elnök.

A politikus szerint Ausztriában „remigrációra”, azaz visszavándorlásra van szükség, a beadott menedékkérelmek számát pedig nullára kell csökkenteni, mivel az országot biztonságos államok veszik körül. Annak érdekében, hogy elvegyék a migránsok kedvét a bevándorlástól, az FPÖ azt is ellenzi, hogy a már Ausztriában tartózkodó migránsok az országon belül egyesülhessenek családtagjaikkal – fűzte hozzá.

Dagmar Belakowitsch FPÖ-s parlamenti képviselő közölte, hogy a túlnyomórészt iszlám országokból érkező külföldiekre az iskolákban is nyomást kell gyakorolni.

A tiszteletlen tanulóknak nemcsak az iskolát kellene elhagyniuk, hanem az országunkat is

– fogalmazott.

Az FPÖ „Ausztria Erőd – A Szabadság erődje” elnevezésű, több mint százoldalas választási programjának egyik kulcsszava a homogenitás, amelyet a kiáltvány szerint jelenleg számos területen uralkodó sokszínűséggel állít szembe.

A felmérések szerint a szeptember 29-én esedékes parlamenti választáson az FPÖ nyerheti el a legtöbb szavazatot a kétkamarás törvényhozás alsóházában, vagyis a Nemzeti Tanácsban. Jelenleg a szavazók mintegy 27 százaléka voksolna a radikális jobboldali pártra, amely mögött a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és szociáldemokraták (SPÖ) mintegy 4 százalékponttal van lemaradva.

(MTI)

Címlapkép: Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke. Fotó: MTI/EPA/Daniel Novotny

'Fel a tetejéhez' gomb