Különleges dokumentumfilm mutatja be az Országházat – Augusztus 20-án kerül adásba

Az ország háza című egész estés, szinkronizált dokumentumfilmet augusztus 20-án délután mutatja be a Duna Televízió – közölte szerkesztőségünkkel kedden az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága.

A 15 óra 35 perctől látható alkotás a neogótikus stílusú épület történelmi, iparművészeti és építészeti gazdagságát mutatja be, közelebb hozva Magyarország ezeréves történelmének sorsfordító pillanatait is – írták.

A nézőket a felvidéki magyar származású amerikai színésznő, Ema Horvath kalauzolja végig az épületen. A Budamount Film által készített, a Nemzeti Filmintézet támogatásával és az Országház Filmműhely együttműködésével létrejött dokumentumfilmben az épületnek olyan pontjai is megcsodálhatók, amelyeket még soha senki nem látott; valójában még azok sem, akik építették.

Az alkotást a Semmelweis és a Blokád című filmek operatőre, Nagy András filmezte és rendezte – tudatták a közleményben.

Címlapkép: Katonai tiszteletadás mellett felvonják Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2022. augusztus 20-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

'Fel a tetejéhez' gomb