Muszlimok gyalázzák a templomokat Franciaországban, üzentek is a katolikusoknak: „Mi, muszlimok, nem fogadjuk el ezt a f*** vallást.”

Az utóbbi hónapokban drámai mértékben növekedett a katolikus templomok meggyalázása Franciaországban. Legutóbb Párizs egyik történelmi műemléknek minősített templomát érte vandál támadás.

A vandalizmusra még vasárnap éjszaka került sor a Notre-Dame du Travail templomban, Párizs 14. kerületében. A templom falait explicit, erőszakos üzenetekkel festették tele, amelyek

háborút, keresztények lefejezését követelték, és a templom felgyújtásával fenyegettek.

Másnap a hívek felfedezték, hogy tűz is keletkezett, de szerencsére nem terjedt el, így elkerülhetővé váltak a súlyos károk. A feliratok nagy része kifejezetten szélsőséges iszlám üzenet volt. Az oltár falain például olyan feliratok voltak olvashatók, mint:

„Térj meg Allahhoz, hitetlen, imádkozz naponta ötször”, „Fattyú Jézus, csak egy isten van, Allah”

A templomban további károk is keletkeztek. Az orgonát összetörték, a hangrendszert megrongálták, és az elkövető még ürüléket is hagyott a templom hátsó részén. Egy különösen szimbolikus, erőszakos cselekedet is történt: a templom melletti épületben egy fa szobrot találtak a mosogatóban, a szobrot a nyakánál megszúrták egy konyhakéssel, és az alábbi feliratokat hagyták rajta:

 „Mária, itt a sorsod”, „Mi, muszlimok, nem fogadjuk el ezt a f*** vallást.”

A templom segédlelkésze, Vincent de Mello atya úgy véli, hogy az elkövető egy elszigetelt, talán „kicsit zakkant” egyén volt, aki nyilvánvalóan „ellenséges és fenyegető” volt, de megjegyzi, hogy nem történt szisztematikus pusztítás. Néhány hónappal ezelőtt is betörtek és rongáltak a Notre-Dame du Travail-ban. A plébánia reméli, hogy a város vagy a párizsi egyházmegye támogatást nyújt a videókamerás megfigyelőrendszer telepítéséhez.

A Notre-Dame du Travail templom egy munkásnegyedben található Párizsban, amelynek közelében nagy létszámú bevándorló közösség él. De Mello atya a Boulevard Voltaire-nek elmondta, hogy a zavargások tavaly kezdődtek. „A ramadán napján néhány ember megpróbált bejutni a plébánia udvarára, mert tudták, hogy grillezést tartunk” – mondta a pap. Többször előfordult az is, hogy fiatalok „Allah Akbar” kiáltásokkal zavarták meg a misét. Azóta az iszlamista fenyegetéseket antifasiszta graffitik egészítettek ki. Az anti-keresztény cselekedetek egyre gyakrabban fordulnak elő Franciaországban. Tavaly a Belügyminisztérium már több mint ezer esetet számolt össze, 90 százalékban ingatlanokat, templomokat vagy temetőket rongáltak meg.

Címlapkép: pexels.com

Forrás: The European Conservative


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb