Egyszeri rezsitámogatást kapnak a kormánytól az egyházi iskolák


Hirdetés

Júniusban egyszeri rezsitámogatást nyújt a kormány az egyházi fenntartású köznevelési és szakképző intézményeknek – derül ki a Magyar Közlönyből.

A Magyar Közlöny legújabb számában olyan kormányrendelet is megjelent, amely egyszeri költségvetési támogatást ítél oda az egyházi fenntartású szociális intézményeknek, iskoláknak, óvodáknak.

A központi költségvetés kiegészítő támogatási előleget biztosít a bevett egyház és annak belső egyházi jogi személye által fenntartott köznevelési és szakképző intézményeket érintő energiaár-növekedésből adódó 2023. évi többletkiadások ellentételezéséhez

– olvasható a rendeletben. A döntés szerint az egyházi iskolák és óvodák létszám alapján kapják meg a támogatást, melynek összege 19 854 forint/fő. A határozat érinti az egyházak által fenntartott gyermekjóléti, és gyermekvédelmi szolgáltatókat is, melyek szintén támogatásban részesülnek.

Forrás: Magyar Közlöny 

A címlapképen Lászlóné Tóth Irén gyújtja be egy gyufa lángjával egy gáztûzhely égõjét Orosháza közelében lévõ tanyáján 2013. július 27-én.
MTI Fotó: Rosta Tibor

'Fel a tetejéhez' gomb