Novák Katalin új NATO-nagykövetet nevezett ki

Novák Katalin köztársasági elnök összesen három diplomatát nevezett ki és minden esetben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előterjesztése alapján döntött.

Novák Katalin Balogh István rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet bízta meg a brüsszeli NATO-képviselet vezetésével – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. Magyar József Zoltán volt zágrábi nagykövetet most belgrádi nagykövetnek nevezte ki Novák Katalin. Az államfő ezeken felül rendkívüli követi és meghatalmazott miniszteri rangot adományozott Benkő Péter Lászlónak  – olvasható a Magyar Közlönyben.

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének javaslatára dr. Szobotka Helga Anitát (2023. április 30-i hatállyal), dr. Szarka Attilát (2023. február 13-i hatállyal), a nyugdíjkorhatár elérése miatt dr. Erdélyi Katalint (2023. július 18-i hatállyal), valamint dr. Barta Ágnes Margitot (2023. augusztus 18-i hatállyal) és Csirmazné dr. Seres Mariann Magdolnát (2023. augusztus 28-i hatállyal) mentik fel a tisztség alól.

Eközben Papp Zoltánt a 2023. március 1-jétől 2026. február 28-ig tartó időszakra bíróvá nevezte ki Novák Katalin köztársasági elnök. Ugyanez a döntés vonatkozik – határozatlan időtartamra – dr. Muskovits Andrásra 2023. február 15-től.

Forrás: Magyar Közlöny

A címlapképen Novák Katalin köztársasági elnök elõadást tart a párizsi Institut de Philosophie Comparée egyetemen tett látogatásán 2022. november 10-én.
MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre