Gyurcsány újabb mélységekbe süllyedt

A “bodyshaming” fogalma sokaknak lehet ismerős. Arra használják, amikor valaki a másik testalkatán élcelődik, viccelődik, ebből űz gúnyt. Általában az emberek ezt a fajta viselkedést 10 éves korukra kinövik, vagy ha nem, akkor nem igazán van helyük a szalonképesek társaságában, főleg, ha politikusokról van szó. Persze a magyar baloldal ebben is kivétel.

A sort Karácsony Gergely nyitotta, aki még az előválasztás előtt, egy külföldi lapnak adott interjújában mondta el azt, hogy azért kell neki nyernie a választást, mert ő magas és vékony, ellentétben Orbán Viktorral, aki alacsony és kövér. Hogy ezek a tulajdonságok milyen kapcsolatban állnak a politikai teljesítménnyel, arra persze a főpolgármester sem tudott válaszolni. Szavai után persze ő is érezte, hogy ezúttal túl messzire ment és végül bocsánatot is kért és így fogalmazott:

tudom, ilyennel nem viccelünk, ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet.

Úgy tűnik ugyanakkor, hogy Karácsony ezt a véleményét nem osztotta meg szövetségesével, Gyurcsány Ferenccel. A DK elnöke ugyanis a minap egy közösségi média bejegyzésében többször is negatív színben feltüntetve, törpének nevezte a miniszterelnököt, utalva ezzel alacsony testalkatára. A posztot annak alpárisága miatt nem linkelem be, aki szeretné, keresse meg a közösségi oldalon.

A magát legeurópaibb magyar politikusnak mondó bukott kormányfő ezzel a bejegyzéssel éppen az európai politikusok sorából írta ki magát.

Sőt, a politikusok sorából is, hiszen nincs már olyan országa a világnak, ahol a politikai kultúra, vagy kulturálatlanság részét képezné a másik testi adottságainak sértegetése. Mert – ahogyan korábban is írtam – ebből úgy 10 éves kora környékén kinő az ember. Persze tudjuk, hogy a csúfolódó ember általában valamit kompenzál. És ebben az esetben nem is testi hiányosságot.

Orbán Viktor mögött ugyanis valós politikai teljesítmény áll, szemben Gyurcsány Ferenccel.

Gyurcsány Ferenc ugyanis a törpe-baloldal egyik törpe-pártjának törpe-támogatottságú vezetője. Egy olyan bukott politikus, akinek 5 éves kormányzását törpe-gazdasági növekedés, törpe-béremelkedés, törpe-családtámogatási rendszer jellemezte. Akinek törpe-kormánytöbbsége időközben kisebbséggé fogyatkozott és aki törpe-nyugdíjemeléssel szúrta ki az idősek szemét. Persze Gyurcsány törpe-kormányázásban voltak óriások is. Méghozzá a költségvetési hiány, az államadósság, a gáz- és az áramár, vagy az IMF-hitel. De ezek azért inkább csak törpe-büszkeséggel tölthetik el őt. Ennek fényében pedig nem véletlen, hogy irigy. A nagyságot ugyanis nem centiméterben mérik, főleg nem a politikában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre