Szintet léptek a fulánik Nigériában – kulcsfigurát gyilkoltak


Hirdetés

A fuláni fegyveresek ezúttal egy Kaduna államban található körzet vezetőjét és annak fiát gyilkolták meg – jelentette az International Christian Concern. A szélsőséges nézetekkel elvadított fuláni pásztoroknak feltett szándéka, hogy teljesen kiűzzék a keresztényeket Észak-Nigériából – azonban eddig csak kisebb településeket dúltak fel (jóllehet nagy számban). A fontos politikai szereplő november 17-én történt kiiktatása viszont egy nagyobb szabású terv része lehet.

Haruna Kuye és kisfia elhunytak az otthonukat ért támadásban, a férfi felesége és lánya súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélték a vérengzést. Őket jelenleg kórházban ápolják.

A nigériai atyapokat a közelmúltban többször érte támadás a fulánik által. Habár a mostani esetet illetően hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett, minden valószínűség szerint ezúttal is egy szélsőséges iszlamisták által elkövetett akcióról van szó. 

2020-ban Kaduna lett Nigéria leginkább véráztatta térsége; egyedül idén több száz kereszténnyel végeztek már a területen. A körzetekből elmenekült több ezer ember jelenleg menekülttáborokban tengődik.

Ezek is érdekelhetik
A könyv borítója

Az afrikai keresztényüldözések és mészárlások témájában – egy rabbi és egy lelkész munkája nyomán – nemrég könyv jelent meg. Abraham Cooper rabbi (a Simon Wiesenthal Központ igazgatója), illetve Johnnie Moore tiszteletes (az ENSZ Nemzetközi Vallásszabadsági Bizottságának munkatársa és a Keresztény Vezetők Kongresszusának elnöke) bejárták Nigériát, és számtalan keresztény áldozat családjával találkoztak – vagyis látták a szélsőséges iszlám legsötétebb arcát.

The Next Jihad: Stop the Christian Genocide in Africa című könyv egyelőre csak angol nyelven elérhető.

 

Még többet szeretne tudni a nigériai helyzetről? Ide kattintva tovább olvashat a témában.

 

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pulse.ng

'Fel a tetejéhez' gomb