Elbúcsúztak hazánktól a Hungary Helps ösztöndíjas fiataljai

Sok sikert, Isten áldjon Titeket! – így búcsúzott közösségi oldalán Azbej Tristan azoktól a hallgatóktól, akik sikeresen elvégezték magyarországi felsőfokú képzésüket a Hungary Helps Ösztöndíjprogramjának keretében. Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár hangsúlyozta: hiszi, hogy az Afrikába, Közel-Keletre és Ázsia más tájaira visszatérő fiatalok igazi támaszai lesznek közösségeiknek.

A Hungary Helps program megvalósításáért is felelős államtitkár egy videót is közzétett, amelyben a végzős hallgatók nyilatkoztak képzésükről. 

Hatalmas megtiszteltetés, hogy ösztöndíjas lehetek és ezáltal én is segítséget nyújthatok másoknak – fogalmazott ebben Nanle Joseph, aki Nigériából érkezett a Debreceni Egyetemre. Hozzátette: a Hungary Helps Program ösztöndíja csodálatos lehetőség volt arra, hogy Magyarországon fejleszthessem magam. 

Ez a mesterprogram segített abban, hogy újraépíthessem a háború dúlta hazám, Szíriát – mondta Areen Nassar. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett iraki Nawar Sheer úgy fogalmazott: 

mély hálát érzünk irántatok, mert nem felejtettétek el a testvéreiteket, amikor senki más nem figyelt ránk. Mindig meg fogunk emlékezni rólatok az imáinkban. 

A végzős hallgatóktól búcsúzva Azbej Tristan azt kérte, vigyék el a magyarok üzenetét közösségeikhez: nincsenek egyedül, nincsenek magukra hagyva! 

'Fel a tetejéhez' gomb