Imakilenced indult az élet kultúrájának terjedéséért az USA-ban

Imakilencedet indított az élet kultúrájának terjedése érdekében az Amerikai Egyesült Államok Püspöki Konferenciája. A kezdeményezéshez több szervezet is csatlakozott, Magyarországon a ferences ifjúsági mozgalom naponta közli magyarra fordítva az imádságokat és elmélkedéseket.

 

Az élet kultúrájának terjedése érdekében indított imakilencedet az Amerikai Egyesült Államok Püspöki Konferenciája (USCCB). A kezdeményezéshez több szervezet, társulat és rend is csatlakozott. 

Magyarországon a ferences rend ifjúsági mozgalma, a Youfra Magyarország kért és kapott engedélyt arra, hogy a Szeplőtelen Fogantatásról Nevezett Máriás Papi Kongregáció (Marian Fathers of The Immaculate Conception) angol nyelvű, az imakilencedre írt napi elmélkedéseit magyarra fordítsa és közzétegye. A Youfra saját Facebook-oldalán közli a szövegeket. 

Az első napon a szerzők – az Evangelium Vitae-ből idézve – arra hívtak, hogy karoljuk fel és támogassuk valamennyi emberi élet méltóságát, hogy “végre megszülessen az élet új kultúrája, az igazság és a szeretet kultúrájának gyümölcse”. 

Emlékeztettek; a híradások és a szalaghírek figyelése közben, gyakran tehetetlennek érezzük magunkat az emberi élet tiszteletben tartásával kapcsolatos szívszorító helyzet miatt. Mikor erőnket csekélynek érezzük, fontos, hogy eszünkbe jusson, hogy kultúránk megváltoztatása egy olyan átalakulási folyamat, amely a szíveinkben kezdődik.

Az imakilenced arra is hív, hogy ne felejtsük el: minden élet ajándék!

 

S4C.News

Kép: Youfra Magyarország

Iratkozzon fel hírlevelünkre