Friss és könnyű vasárnapi vacsora: rozmaringos sült csirke citrommal, görögsalátával

Vasárnaponként mindenkinek jólesik egy ízletes, de nem túl bonyolultan elkészíthető vacsora. Az alábbi receptajánlóban egy klasszikus, mégis megújult sült csirke receptet mutatunk be, amelyhez friss, üde görögsalátát kínálunk – tökéletes páros a vasárnapi vacsorához!
Ez a menü remek választás, hogy egy könnyed, mégis elegáns vasárnapi étkezéssel varázsold el szeretteidet. Az ízletes fogásokban az egész család, sőt a kedves vendégek is biztosan örömüket lelik.
Rozmaringos sült csirke citrommal
Az egészben sült csirke zamatos, szaftos és a friss rozmaring, valamint a citrom illata mennyei kombinációt alkot. A citrom frissessége jól illik a húshoz és a zöldfűszerekhez. Ha pácolod, és öntesz alá kevés vizet, biztosan nem szárad ki a sütőben. Nincs benne sok kalória, így zöldségkörettel még fogyókúra során is bátran eheted.
Elkészítés
Öntsd egy tálba az olívaolajat, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, aprított rozmaringgal, az egyik citrom héjával, és adj hozzá egy teáskanál citromlevet is. A megmosott csirkemelleket dörzsöld be a páccal, és letakarva pihentesd legalább egy órát. Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, tedd bele a csirkét, a maradék citromot pedig karikázva rakd a hús mellé. Mehet hozzá a két ág rozmaring és a bazsalikom is, majd önts alá kevés vizet. Lefóliázva süsd 190 fokon 30 percig, majd fordítsd meg, és süsd még 20-25 percig, amíg teljesen meg nem puhul. A csirkemellet akár grillen is megsütheted. Ebben az esetben oldalanként 10-10 perc sütési idővel számolj, közben pedig folyamatosan forgasd a húst.
Üde görögsaláta – frissesség és egyszerűség
A görögsaláta remek köret a sült hús mellé. Egyszerűen elkészíthető, mégis tele van karakteres ízekkel és frissességgel. Paradicsom, uborka, kaliforniai paprika, olívabogyó és feta sajt gazdagítja, az extra szűz olívaolaj, citromlé és oregánó pedig harmonikus ízeket varázsol.
Elkészítés
Az összes friss hozzávalót összekeverjük, majd az olívaolaj-alapú öntettel meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.
Ha kedvet kaptál hozzá, próbáld ki ezt a párost legközelebb, amikor szeretnél valami igazán finomat, de nem túl bonyolultat az asztalra varázsolni!
Fotó: freepik.com








