Kidobták és kigúnyolták Kamala Harris rendezvényéről a keresztény egyetemistákat


Hirdetés

Kinevette Kamala Harris azokat a keresztény diákokat, akiket azután dobtak ki a Milwaukee-ban tartott kampányrendezvényéről, hogy azt kiáltották: „Krisztus a király, Jézus az Úr!” A demokraták elnökjelöltjéről már korábban kiderült, hogy „fanatikus kereszténygyűlölő”, esetleges választási győzelme pedig komoly veszélyt jelentene a hívő közösségek számára.

A Milwaukee Journal beszámolója szerint több résztvevőt is kikísértek Kamala Harris rendezvényéről, akik azt kiabálták a körülöttük lévőknek, hogy „Jézus az Úr”. Harris abbahagyta a beszédét, majd elmosolyodott, és leszólta a keresztényeket, akik Scott Presler republikánus aktivista szerint a LaCrosse Egyetem hallgatói.

– Ó, srácok, rossz gyűlésen vesztek részt – mondta.

– Azt hiszem, a kisebbséghez akartatok menni az utcán – tette hozzá gúnyosan. (A „kisebbségről” csak annyit, hogy sajtóbeszámolók szerint az általa tartott rendezvényen kb. 2500-an, míg Trump kampánybeszédén mintegy 7000 amerikai vett részt Wisconsinban).

A közösségi oldalakon felhasználók ezrei a #jesusisthelord #jesusistheking hashtaggel üzennek Harrisnek, az eset óriási felháborodást keltett világszerte.

Ide kattintva megnézheti a videót.

Beindult a keresztényellenes propaganda

Mindezek után az amerikai demokrata-jelölt mögött felsorakozott „független-objektív” sajtó és azonnal ellentámadásba lendült, az AP News például arról értekezett hosszasan, hogy milyen elképesztően „morbid” és „gonosz” dolog, hogy Kamala Harrisről több keresztény vezető is azt mondta: az alelnököt szerintük a Bibliából ismert Jézabel szelleme vezeti. (Bár itt azért érdemes megemlíteni, hogy nem Kamala Harris személyéről, hanem a demokrata eszmékkel kapcsolatban tett megjegyzést például Micah Beckwith lelkipásztor.) Mindezt keresztény nacionalizmusnak tartják a demokraták, akik úgy vélik: ez az amerikai és a keresztény identitás ötvözete, ami az amerikai közéletben Trump kampánya óta van jelen erőteljesen.

A keresztényeknek szeretniük kell az ellenségeiket. … De a keresztények gyűlölhetik a démonokat.” – minderről Matthew Taylor író beszélt az AP-nek, hozzátéve: szerinte az erőszakot legalizálják azáltal a republikánusok, hogy bizonyos demokrata politikusokkal kapcsolatban olyan gondolatokat tesznek közzé, amivel azt sugallják, hogy gonosz szellemi erők mozgatják őket a döntéseikben. Taylor azt is hozzátette: a politika így egyfajta spirituális háború színterévé vált, amiért – nyilván – Trump a hibás. S ha mindez nem lenne elég ideológiai érv arra, hogy a keresztényeket ne vegyék komolyan, olyan írások is megjelentek, melyekben arról értekeznek hosszasan, miért is értelmezték félre az USA alkotmányát.

Úgy fogalmaznak: az Egyesült Államok alkotmánya nem említi a kereszténységet vagy semmilyen konkrét vallást. Véleményük szerint:

A Függetlenségi Nyilatkozat azt hirdeti, hogy az emberek jogai a „Teremtőtől” és a „Természetistentől” származnak – de nem részletezi, hogy pontosan ki is az. Ennek ellenére sok amerikai úgy gondolja, hogy az alapítók keresztény nemzetnek szánták az Egyesült Államokat, és sokan úgy gondolják, hogy azzá is kell válnia.

„Az ilyen nézetek különösen erősek a republikánusok és fehér evangéliumi bázisuk körében” – hangsúlyozzák a kirekesztés elleni harcban élenjáró demokraták – kicsit sem rasszista módon.

Itt halkan jegyeznénk meg, hogy ők legalább (még) nem „rémisztő képződményekként” említik a fehér, heteroszexuális, keresztény embereket, mint amint azt korábban a Demokratikus Koalíció oszlopos tagja, Niedermüller Péter tette – aki azóta sem kért bocsánatot a vérlázító kereszténygyalázó megjegyzéséért.

Harrist egyébként évek óta vádolják keresztényellenes/katolikusgyűlölő fanatizmussal.

A FirstLiberty.org (egy vallásszabadság-védelmi nonprofit szervezet) felidézi, hogy ők már korábban megkongatták a vészharangot [Kamala] Harris és más szenátorok miatt, akik vallási meggyőződésük alapján hallgattak meg jelölteket.

„Világossá tettük, hogy a tisztségre vonatkozó vallási teszt alkotmányellenes. Az Alkotmány egyértelműen kimondja, hogy soha nem írható elő vallási vizsga minősítésként semmilyen hivatalhoz vagy köztisztviselői álláshoz az Egyesült Államokban” – fogalmaznak.

Harris katolikusellenes fanatizmusa sem újkeletű. Ennek egyik legkirívóbb példája a Szenátus Igazságügyi Bizottságának 2018-as meghallgatása volt, amikor Harris – akkor még szenátorként –határozottan azt sugalmazta, hogy az amerikai katolikusok nem alkalmasak szövetségi bírói szolgálatra. Brian Bueschert meghallgatásán, aki az Egyesült Államok Nebraska kerületi kerületi bíróságának jelöltje volt, Harris problémásnak találta a jelölt tagságát a Knights of Columbus nevű katolikus testvéri és jótékonysági szervezetben, elítélve a szervezet (és az egyház) mainstream keresztény nézeteit.
„Ön 1993 óta a Kolumbusz Lovagjainak tagja, ami kizárólag férfiakból, elsősorban katolikusokból álló társaság” – jelentette ki Harris határozottan, majd úgy folytatta: „2016-ban Carl Anderson, a Kolumbusz Lovagjainak vezetője úgy jellemezte az abortuszt, mint „jogi rendszert, amely több mint 40 millió ember halálát okozta”. Mr. Anderson folytatta, hogy „az abortusz az ártatlanok tömeges megölése”. Tudta, hogy a Kolumbusz Lovagjai ellenezték a nők választási jogát, amikor Ön csatlakozott a szervezethez? – tette fel kérdésként. Harris ezután elítélte az egyház házassággal kapcsolatos nézeteit is.

Mindezek miatt többen aggodalmukat fejezték ki, Harris kirívó katolikus-ellenes kérdezősködése pedig nemcsak a katolikusok, hanem más hívő amerikai és Harris szenátusbeli kollégái részéről is komoly felháborodást váltott ki. Orrin Hatch (R-UT) szenátor például megjegyezte a kihallgatás „riasztó” jellegét, amely azt mutatta, hogy a demokraták „egyre jobban érzik magukat abban, hogy vallási teszteket írjanak elő a szövetségi bírójelöltek számára”.

Abortuszpárti, LMBTQ-propagandista és gyűlöli a katolikusokat…

De Harris egyértelmű katolicizmus-ellenességének ékes tanúbizonysága az is, amikor 2015-ben Kalifornia állam főügyészeként támogatta az úgynevezett „FACT Act”-et, ebben törvényileg kötelezték a várandósgondozási központokat arra, hogy ingyenes/ vagy kedvező árú abortuszt hirdessenek várótermeikben. (Szerencsére a törvényt az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága 2018-ban megsemmisítette). Emlékezetes, hogy 2016-ban, amikor kiderült, hogy a Planned Parenthood illegálisan kereskedik abortált csecsemők szerveivel és szöveteivel, Harris felháborító módon a bejelentő otthonában rendelt el razziát.

És Kamala Harris volt az, aki szenátorként bevezette az úgynevezett „Do No Harm Act”-et is, amely arra kényszerítené a katolikus orvosokat, hogy megszegjék őszintén vallott vallási meggyőződésüket, és abortuszt és transznemű műtéteket hajtsanak végre a betegeken. 

Harris emellett lelkes támogatója az úgynevezett „Egyenlőségi Törvénynek”, amely lehetővé tenné a férfiak számára, hogy versenyezzenek a női sportokban, a katolikus egyházakat arra kényszerítenék, hogy az azonos neműek esküvőjét is celebrálják.

Az amerikai elnökválasztás tétje tehát valóban óriási, hiszen Harris esetleges megválasztása óriási kockázatot és veszélyt jelentene nem csupán a katolikus, de az összes keresztény, hívő közösség számára is.

'Fel a tetejéhez' gomb