Börtönbe küldtek és pénzbüntetésre ítéltek egy tanárt, aki ellenállt az LMBTQ-propagandának (Videóval!)

Az írországi keresztény tanár ügye nemzetközi médiafigyelmet kapott, miután kiderült, azért zárták börtönbe, mert ellenállt az LMBTQ-propagandának. David Nolan, a Legfelsőbb Bíróság bírája pénteken visszarendelte Enoch Burke-ot a Mountjoy börtönbe. Megdöbbentő módon a meghallgatás során Nolan bíró (2023-ban nevezték ki) arra utalt, hogy a 12 éves gyermekeknek „joguk van” egy másik nemre „áttérni”. Ez valójában teljesen ellentétes az ír joggal.

A német- és történelem szakos tanárt 2023 januárjában bocsátották el egy bentlakásos egyházi iskolából, a probléma először a transznemű névmások használatával kapcsolatos konfliktus miatt merült fel. Hosszadalmas jogi csata alakult ki, a tanár fellebbezett elbocsátása ellen, az ügy pedig nemzetközi médiafigyelmet kapott, portálunk is írt a vele történtekről.

Enoch Burke X fiókjában közzétett frissítés szerint visszaküldték a Mountjoy börtönbe, „miután nem volt hajlandó meghajolni a transzneműség előtt”. Az egyik diák ugyanis arról tett bejelentést, hogy súlyos lelki traumát okozott számára az, hogy tanára nem volt hajlandó nem binárisként szólítani őt. Ezután a férfit kirúgták az iskolából, bíróság elé állították, majd 442 napot töltött börtönben.

Miután kiszabadult, ismét visszament tanítani az iskolába, de ezzel igencsak kiverte a biztosítékot az oktatási intézmény vezetőjénél, aki ismét kihívta a rendőrséget. A férfi büntetését szeptemberben ismét meghosszabbították, fegyelmi vétség, a bíróság megsértése és más szabályszegésekre hivatkozva.

Burke-t szeptemberben tehát harmadszor is bebörtönözték azért, mert figyelmen kívül hagyta azt a 2023-ban hozott végzést, amely arra kötelezte, hogy maradjon távol az ír egyházi iskolától.

A tanár szerint a Legfelsőbb Bíróság „kezdettől fogva” rosszul értelmezte az ellene indított fegyelmi eljárás alapját. A fiatal tanár szerint a keresetet a transzneműség elleni keresztény meggyőződése miatt indították ellene. Érvelése szerint az igazgatónő szerint az tény, hogy keresztény világnézettel rendelkezik, akadályt jelent az iskolában.

„Azt akarta, hogy a többi diák is végigmenjen a pubertás blokkolók, a csonkítás, a transzneművé válás útján, ha úgy érzik, rossz testben születtek, én pedig azt mondtam, hogy nem lehetek a transzneműség aktivistája. Ehhez nekem nincs jogom” – mondta.

A család a tárgyalással kapcsolatban arról beszélt, hogy a meghallgatást egy „üres tárgyalóteremben” tartották, ahol a tanárt újra megkérdezték, hogy „meghajol-e a transzneműség előtt, és elfogadja-e alkotmányos jogainak megtagadását”.

A tanár testvére, Isaac Burke közölte: szégyen, hogy a Legfelsőbb Bíróság elfogadja az igazgató által írt jelentést, mely szerint „Enoch Burke veszélyt jelent a diákokra pusztán azért, mert nem ért egyet a transzneműséggel.”

Forrás: X.com/gript.ie fotó:X.com

'Fel a tetejéhez' gomb