NOE-elnök: A tartós boldogságnak két forrása van, az egyik a család, a másik a közösség

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) részvételével szervezték meg a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) őszi találkozóját Miskolcon, a Szeleta Park látogatóközpontban, ahol többek között kézműves és környezeti-nevelési foglalkozások várják a résztvevőket.

A rendezvény szombati megnyitóján Herbert Gábor, a NOE elnöke úgy fogalmazott, hogy a

„tartós boldogságnak két forrása van: az egyik a család, a másik pedig a közösség”.

Hozzátette, az egyesület tagjainak arra kell törekedniük, hogy a szervezetben közösség vegye őket körül.

Kiemelte, a közösségnek megtartó ereje van, a család és a NOE is egy megtartó közösség, amelyek egyaránt segítenek a nehéz időszakok átvészelésében. Megjegyezte, a közösségben az öröm és a bánat is megosztható, hiszen – mint mondta – a „megosztott öröm dupla öröm”, a „megosztott bánat, fél bánat”.

Herbert Gábor a közmédiának elmondta, az egyesülethez országosan tizenötezer család tartozik, és minden évben, mindig más településen szerveznek egy nagy közös rendezvényt, hogy megerősítsék a szervezeten belüli közösséget.

Bak László, a Miskolci Nagycsaládosok Egyesületének elnöke köszöntőjében egyebek mellett arról beszélt, a vármegyeszékhely már nemcsak „acélváros”, hanem a maga szépségével a „Bükk városa” is próbál lenni.

A közmédiának elmondta, a Szeleta Parkba egy „minden korosztályt lefedő” programsorozattal várják a a résztvevőket, többek között koncertekkel, tánc- és bábszínházi előadásokkal. A késő délutánig tartó találkozóra több mint ezerötszáz vendéget várnak az ország különböző pontjairól – tette hozzá.

A megnyitón köszöntőt mondott Kiss János, Miskolc fideszes országgyűlési képviselője, aki egyebek között arról beszélt, az egyesületet alkotó nagycsaládok olyan nagy értékeket hordoznak magukban, mint például a harmónia vagy a fiatalosság.

Veres Pál polgármester (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa Mozgalom-Velünk a Város) beszédében hangsúlyozta, egy város erőssége nem feltétlenül a természeti szépségeiben vagy épített környezetében van, hanem sokkal inkább közösségei erejében.

Kiemelte, egy település, egy város vagy egy nemzet akkor erős, ha közösségei erősek és a NOE tagjai olyan értékrendet képviselnek, amelyre „nagyon nagy szükség van” a mai „értékvesztett” világban.

Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, a nagycsaládosok vállalják azt az „édes terhet”, amellyel sok gyermeket tudnak útnak indítani „valamiféle jó úton”.

Bíró Tibor, a Szeleta Park vezetője a megnyitón arról beszélt,

a rendezvényen értékek találkoznak, egyrészt találkozik a társadalom alapértéke, a család és a természet. Ezek nem versengenek egymással, hanem felerősítik egymást – tette hozzá.

A találkozón az NMHH is részt vesz, ezzel kapcsolatban Somogyi Ákos, a médiahatóság gyermekvédelmi főosztályvezetője a közmédiának elmondta, fontos számukra, hogy a szülők és gyermekeik médiatudatosságra történő nevelésével foglalkozzanak.

Megjegyezte, a találkozóra olyan játékokat és programokat vittek, amelyekben a gyermekek kipróbálhatják magukat médiatartalmak előállításában. Emellett

a rendezvényen kiadványaikkal a szülők számára nyújtanak tájékoztatást olyan témákról, mint a „szülői felügyeleti beállítások”, az online veszélyek vagy a közösségi média felületein történő jelenlét.

Mint mondta, a médiahatóság számára fontos a hasonló rendezvényeken való jelenlét, hogy közvetlenül elérhesse tevékenységével a családokat, érdeklődőket, és lényegesnek tartja, hogy velük személyesen is beszélgessenek a témákról.

Forrás:
MTI
'Fel a tetejéhez' gomb